Mihai Stepan Cazazian

Raport privind participarea la cea de-a  31-a întrunire comună a Consiliului de Administrație și a reprezentanților naționali ai Fondului Armenia ( Hayastan All Armenian Fund  HAAF )

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fondul Armenia

Reprezentanța din România

08.08.2022

Au fost prezenți 22 de administratori, 18 fizic si 4  online și 8 reprezentanți naționali , fizic.

Președintele R. Armenia Vahagh Khachaturyan a rostit cuvântul de deschidere (presedintele tării este prin statut și presedintele consiliului de administratie al fondului) . În deschidere, președintele a spus:

„Fondul Armenia  este o organizație unică și fiecare dintre noi, în special membrii Consiliului, ar trebui să facă tot posibilul pentru a-și păstra reputația neatinsă și a-și îndeplini  misiunea fără cusur”.

Reuniunea a primit  binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Hovnan Hakobyan .

În conformitate cu ordinea de zi, directorul executiv al Fondului  Haykak Arshamyan a prezentat apoi un raport cu privire la activitățile Fondului în 2021, care a fost însoțit de videoclipuri despre principalele proiecte de asistență medicală, sociala, educaționala, de locuințe, precum și de dezvoltare a infrastructurii realizate în Armenia și Arțakh ale Fondului. În urma aprobării rapoartelor financiare anuale și ale programului anual ale Fondului pentru 2021, au fost discutate activități curente ale Fondului.

Punctul referitor la modificarea unor prevederi din statut a fost amânat pentru urmatoarea întâlnire a Consiliului de Administratie. Există deja o comisie  care să studieze si să avizeze până la 10.09.2022 modificarile de statut propuse .Comisia este condusă de președintele Curtii Constituționale. Arman Dilanyan.

„Cea de-a 31-a reuniune a Consiliului de Administrație a fost foarte constructivă. Au fost înaintate numeroase probleme la care s-au dat răspunsuri clare și distincte”, a declarat Haykak Arshamyan, directorul executiv al Fondului după întâlnire.

Consiliul și-a exprimat încă o dată recunoștința față de sutele de mii de donatori și susținători care au adus o contribuție neprețuită la dezvoltarea patriei noastre în aceste vremuri dificile.

Reprezentanții naționali au continuat în zilele următoare cu inspecțiile la Gyumri , Tavuș și centrele medicale.

Întocmit de

Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia in România