Mihai Stepan Cazazian

Raport financiar privind strângerea de donații pentru Fondul Armenia, în 2018, și Raport privind participarea la a 28-a întrunire a Consiliului de administrație a Fondului Armenia și a reprezentanților filialelor nationale ale Fondului Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Lista donatorilor si sumele colectate sunt redate in tabelul intitulat

Golden Book 2018.

Asa cum rezulta si din tabel , filiala din România a colectat si virat Fondului Armenia in contul anului 2018 suma de 4.341  USD .

Multumesc pe aceasta cale tuturor participantilor  la colecta si in special d-lui Jean Michel Djeloyan, familiei Ceamurian si d-nei Maria Erzian pentru generoasele donatii.

De asemenea, ii multumesc pentru sprijinul primit in timpul perioadei de colectare Prea Sfintiei Sale Episcop Datev Hagopian și părintelui Oshagan Khachatryan .

***

În perioada 15.06-22.06.2019 am participat la lucrarile consiliului de administratie a Fondului Armenia si a reprezentantilor filialelor nationale ale Fondului Armenia.

Lucrarile s-au desfasurat in 2 etape:

  1. pe teren
  2. intrunirea consiliului de administratie si a reprezentantilor filialelor nationale ale Fondului Armenia, la rezidenta prezidentială.

Pe teren s-au inaugurat , inspectat sau vizitat o serie de obiective din Republica Armenia si Republica Artsakh , dupa cum urmeaza:

  1. În Republica Armenia – Gradinita din localitatea Aghtzk, regiunea Arakadzon, Republica Armenia

b. Clubul educativ pentru prescolari si scolari “Meghvik”(Albinuta) din Gyumri, regiunea Shirak, Republica Armenia

c.Vizitarea cladirii de reabilitat in cadrul proiectului “Gyumri-ul nostru” ; mentionez ca acest proiect reprezinta una din noutatile strategiei  Fondului Armenia in ceea ce priveste rezolvarea situatiei locative a cetatenilor orasului Gyumri care locuiesc inca in containere ca urmare a cutremurului devastator din 1988 si anume renuntarea la construirea de apartamente  si construirea sau reabilitarea de blocuri care avand multe apartamente accelereaza  mutarea cetatenilor afectati in locuinte decente ; blocul a apartinut armatei sovietice care l-a abandonat in momentul reducerii fortelor stationate in orasul Gyumri si poate prelua aprox. 50 de familii ;tot in bloc vor fi amenajate firme de servicii pentru locatari (frizerie, coafura, cizmarie, croitorie etc.). Pentru acest proiect s-a organizat deja in cursul verii un teledon , tot la Los Angeles , suma obtinuta din donatii fiind de aprox. 1,5 milioane de dolari.

d. Vizitarea gradinitei din orasul Idjevan, regiunea Tavush, Republica Armenia

e. Vizitarea localitatilor Tidavan si Khashtarak din Armenia unde se desfasoara proiectul “Tavush-ul insorit”.Evidentiez gradul ridicat de satisfactie al locuitorilor din aceste sate privind instalatiile de incalzire a apei aratand ca facturile lor de gaze au scazut cu 60-70% fata de perioada anterioara.        

f.  Vizitarea proiectelor sala de sport, scoala  si drum in localitatea Khachartzan-Armenia

g. În Republica Artsakh – Vizitarea  locuintei destinate unei familii numeroase in localitatea Chapar, regiunea Martakert, Republica Artsakh

h. Inaugurarea centrului comunal din localitatea Khantsoristan, regiunea Askeran, Republica Artsakh

i.Vizitarea santierului gradinitei nr.33 din Stepanakert, Republica Artsakh

j. Inaugurarea gradinitei din localitatea Shosh , Republica Artsakh

k.Vizitarea stadionului din localitatea Martuni, Republica Artsakh , construit in acest an special pentru a gazdui jocurile CONIFA (proiectul a apartinut filialei S.U.A.coasta de vest a Fondului Armenia). CONIFA este un campionat la care participă echipe reunite în Confederația Asociațiilor de Fotbal Independente (fondată în 7 iunie 2013).  În fapt este vorba  de echipe ale unor state, minorități, persoane apatride și regiuni  neafiliate FIFA găzduite de ConIFA.La editia din 2019 au participat 2 echipe armenesti-cea a Republicii Artsakh si cea a Armeniei Occidentale.

l. Vizitarea unei statii de foraj apa pentru sistemul de irigatii,regiunea Martuni, Republica Artsakh                                               

m. Vizitarea localitatii Karin Tak unde se desfasoara proiectul “Artsakh-ul insorit” care se refera la dotarea tutror gospodariilor din sat cu instalatii solare de incalzit apa;Karin Tak este prima localitate in care toate gospodariile au instalatie solara de incalzit apa.

Întrunirea consiliului de administratie si a reprezentantilor filialelor nationale ale Fondului Armenia , la sediul rezidentei prezidentiale

Ordinea de zi:

a. cuvant de deschidere a lucrarilor – presedintele consiliului de administratie al Fondului Armenia

b. prezentarea Raportului directorului executiv al Fondului Armenia – dl.Haykak Arshamyan

c. prezentarea Raportului comisiei de cenzori si a raportului firmei de audit financiar Baker Tilly Armenia

d.prezentarea noii strategii a Fondului Armenia

e.modificari ale statutului Fondului Armenia si aprobarea noului consiliu de administratie a Fondului Armenia

f. discutarea temei sub care se va desfasura Teledonul in 2019

g.discutii referitoare la problemele de pe ordinea de zi

Ordinea de zi a fost acoperita in intregime adoptandu-se urmatoarele hotarari:

a.au fost prezentate si aprobate rapoartele directorului executiv, ale comisiei de cenzori , ale firmei de audit, noua strategie,modificarile statutului si noul consiliu

b. decizia privind tema Teledonului 2019 se amana pentru urmatoarea intrunire a consiliului de administratie.

Informez ca  tema Teledonului 2019 ,conform deciziei din luna septembrie a.c. (datorita amanarii deciziei am publicat si eu raportul mai tarziu) a consiliului de administratie este “Apa și soarele dau viata comunitatilor armenesti”

Garabet HACIATURIAN

Reprezentantul Fondului Armenia in Romania

  •  
  •