Arsen Arzumanyan

Pun Pareghentan (Lăsata secului) la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În zilele de 17-18 februarie, sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România (președinte – Ioan Esztegar) a sărbătorit Pun Pareghentan (Lăsata secului), cu peste 140 de invitați din Gherla, București, Bacău, Baia Mare, Cluj-Napoca, Dumbrăveni, Roman, Botoșani, Alba Iulia etc.  „Pun Pereghentan” înseamnă Lăsata Secului Postului Mare, obicei ce se ţine în duminica ce precede postul.

În prima zi, la pensiunea „Ioana”, a fost organizat un mare bal mascat, cu dansuri armenești și tombolă cu premii. La deschiderea evenimentului au luat cuvântul Ovidiu Drăgan, primarul Gherlei, Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România, și Hacic Garabet, secretarul general al Uniunii Armenilor din România.

A fost organizată și o tombolă cu 8 premii, din care două speciale pentru costume. Premiul pentru locul 1 a fost o excursie de un weekend la Hajduszoboszlo în Ungaria, oferit de Szovati Ioan și soția lui Szovati Rozalia, care dețin o firmă de transport cu care colaborează ansamblul de dansuri armenești „Hayakaghak” pentru participarea la festivaluri în diferite orașe. Al doilea premiu special a fost o excursie la Cluj.

În a doua zi gazda a fost Casa de cultură din Gherla unde publicul s-a bucurat de spectalol oferit de cele două ansambluri de dansuri armenești, „Hayakaghak” din Gherla și „Vardavar” din București. Ne bucurăm mult că spiritul armenesc continuă să dăinuie în Gherla.

La sfârșitul evenimentului, toți invitații au savurat tradiționala ciorbă armenească Aganceabur (ciorbă cu urechiușe).

Pentru mai multe fotografii, accesați aici.

„ARARAT”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *