Mihai Stepan Cazazian

Programul slujbelor religioase în perioada 13-16 februarie 2014

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 catedrala

Joi, 13 februarie, ora 18:30 – slujba religioasă de ajun a sărbătorii ,,Întâmpinarea Domnului”.

După slujbă va avea loc agapa și ,,aprinderea focului”  de Diarntarach, obicei tradițional armenesc.

Ansamblu de Dansuri Vartavar va prezenta un moment artistic după care la Clubul UAR (sala de la subsol) va avea loc un concert susținut de Victoria Petrosyan și  Corul Bisericii din Constanța.   Se vor servi mâncăruri tradiționale.

Preoții Ezras Bogdan și  Hetum Tarverdyan vor vorbi despre semnificația zilei  ,,Întâmpinării Domnului”.

Vineri, 14 februarie, ora 10:30 – ,,Întâmpinarea Domnului”. Va avea loc slujba de Liturghie în Catedrala Armeană Sfinții Mihail și Gavriil din București, slujbă ce va fi oficiată de preot paroh Ezras Bogdan.

Sâmbătă, 15 februarie, ora 11:00 – Sărbătoarea Sfinților Sarkis și Mardiros. Va avea loc slujba de Liturghie la biserica Sfântul Ioan din Pitești, slujbă ce va fi oficiată de preot Hetum Tarverdyan.

Duminică, 16 februarie, ora 10:30 – Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscop Artak Tigranyan la Bishop Artak 2012Catedrala Armeană Sfinții Mihail și Gavriil din București.

În timpul Liturghiei vor fi prezentate enoriașilor din București măicuțele Gaiane și Nelli care au sosit în România pentru reactivarea vieții mănăstirești de la sfânta mănăstire Hagigadar .

Conform tradiției bisericii armene după Sfânta Liturghie va avea loc slujba de sfințire a tinerilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România