Arhiepiscopia Armeana

PROGRAMUL slujbelor religioase cu prilejul împlinirii a 620 de ani de la înființarea Episcopiei Armene de la Suceava, 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sfânta Cruce din Suceava și Hramul Mănăstirii Hagigadar

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu aleasă bucurie vă facem cunoscut faptul că în acest an, 14-16 august, pelerinajul tradițional al credincioșilor la Mănăstirea Hagigadar va aduce participanților fericirea de a reveni la tradiția prilejuită de sărbătorirea Hramului Bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului precum și împlinirea a 620 de ani de la inființarea Episcopiei Armene la Suceava și a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sfânta Cruce din Suceava.

Programul liturgic se va desfășura conform următorului orar cu respectarea măsurilor sanitare:

Sâmbătă, 14 august

  • ora 16:00 – Biserica Armeană „Sfântul Simeon”,   Slujba Vecerniei
  • ora 17:00 – Biserica Armeană „Sfânta Cruce”,Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la târnosirea Bisericii; slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și vrednicilor de pomenire slujitori ai acestui lăcaș, după care se vor face tradiționalele „urechiușe” în curtea bisericii prin grija Consiliului Parohial Suceava precum și o expoziție, dedicată jubileului Bisericii.

Duminică, 15 august

  • ora 10:00 – Mănăstirea Hagigadar, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian  în coslujire cu preoții din cadrul eparhiei armene. Cu prilejul Hramului va fi adusă, la Mănăstirea Hagigadar, racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil din București, spre bucuria sufletească a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune.
  • ora 14:00 – Agapa tradițională, lansarea cărții ”Biserica Armeană Sf.Cruce-500 de ani” precum și conferirea medaliilor jubiliare.

Luni, 16 august

  • ora 10:00  – Mănăstirea Zamca, Slujba de pomenire morților.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă călăuzească pașii pe drumuri liniștite către acest loc binecuvântat.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

One Response to PROGRAMUL slujbelor religioase cu prilejul împlinirii a 620 de ani de la înființarea Episcopiei Armene de la Suceava, 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sfânta Cruce din Suceava și Hramul Mănăstirii Hagigadar

  1. Pingback: Pelerinaj ?i liturghie arhiereasc?, pe 15 august, la M?n?stirea Hagigadar – Jurnal FM