Arhiepiscopia Armeana

PROGRAMUL DENIILOR ȊN SĂPTĂMÂNA MARE ŞI A SLUJBELOR DE PAȘTI. MESAJUL ARHIEPISCOPIEI ARMENE ȊN TIMPUL STĂRII DE URGENŢĂ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            Arhiepiscopia Armeană din România prin Episcop Datev Hagopian face apel la preoţii şi credincioşii din cadrul Eparhiei Armene, ca în această perioadă să rămână în case, să stăruie în rugăciuni şi să respecte cu stricteţe măsurile dispuse de autorităţile de stat în timpul stării de urgenţă.

Ȋn această perioadă la toate bisericile din cadrul Eparhiei Armene, slujbele vor fi oficiate de către preoţi, fără participarea enoriaşilor. Unele slujbe vor fi transmise în direct pe pagina oficială a Arhiepiscopiei Armene de pe facebook și pe site-ul Araratonline.com, după următorul program.

16 aprilie – Joia Mare

 • 10:30 – Sf. Liturghie in memoria Cinei celei de Taina şi a Instituirii Tainei Euharistiei (Ȋmpărtăşaniei)
 • 17:00 – Spălarea picioarelor(Vodănlăva),  sfinţirea untului
 • 19:00 –  Evanghelii (Havarum)

17 aprilie   –  Vinerea Mare

 • 19:00 – Slujba de înmormântare

18 aprilie  – Sâmbăta Mare

 • 19:30 – Slujba de Ajun, sfinţirea ouălor roşii (va fi transmisă în direct)

19 aprilie – Duminică

 • 10:30 – Sf. Liturghie de Ȋnviere (va fi transmisă în direct)

          20 aprilie – Luni

 • 11:00 – Pomenirea morţilor la cimitirul armenesc (va fi transmisă în direct)
 • 12:00 – Slujba sfinţirii caselor (din sediul Arhiepiscopiei Armeane va fi transmisă în direct)
 1. Credincioşii, care solicită slujba de spovedanie şi împărtăşanie, sunt rugaţi să contacteze telefonic preotul, care se va deplasa la domiciliul lor si care se va conforma prevederilor ordonanţelor militare (măşti, mănuşi).
 2. Credincioşii, care solicită primirea de lumină sau ouă sfinţită de câtre voluntari (în funcţie de posibilităţile acestora), sunt rugaţi să ne contacteze telefonic.
 3. Ȋn această perioadă cimitirele sunt închise (excepţie fac înmormântările). Slujba de pomenire a morţilor după Paşti (luni, 20 aprilie) va fi amânată anul acesta pentru o dată, care va fi anunţată dupa ridicarea stării de urgență. La fel şi pentru sfinţirea caselor.
 4. Arhiepiscopia Armeană face apel la tinerii din cadrul comunităţii armene care doresc să fie voluntari în această perioadă, să participe activ prin vizite la domiciliul enoriașilor și cei cu nevoi din cadrul Eparhiei. Cei care doresc să se implice, sunt rugaţi să ne contacteze.
 5. Aceste măsuri în această perioadă de încercare pentru lumea creştină, sunt luate de autorităţi pentru a ne proteja sănătatea şi viaţa. Împreună, prin harul și mila Domnului nostru, vom depăși această provocare cu solidaritate publică, responsabilitate civică și conștiință spirituală. Recomandăm credincioşilor ca noaptea de Înviere să stea acasă şi să aprindă o candelă, simbolizând lumina Învierii.

Să dea Bunul Dumnezeu să revenim la normalitate.

Fie ca binecuvântarea, harul și mila Domnului să fie cu noi și cu toți. Amin.

Numere de contact:

Părintele Radu Kricor Holca – 0722 130 267

Părintele Oşakan Khachatryan – 0748 349 433

Părinte diacon Haik Azarian – 0745 049 827

Biroul de presă al Arhiepiscopiei  Armene din România