Mihai Stepan Cazazian

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a noului ambasador al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vizită de prezentare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 Comunicat de presă

 

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit în date de 25 ianuarie, pe noul ambasador al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vizită de prezentare la debutul mandatului în România.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a exprimat convingerea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte în viitor, având în vedere îndelungata tradiție de cooperare și bună înțelegere, care a generat numeroase realizări în planul culturii, istoriografiei și spiritualității popoarelor român și armean. A subliniat importanța conferirii unui nou impuls dialogului politic bilateral și cooperării în plan economic, inclusiv prin convocarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică și tehnico-științifică. A punctat satisfacția pentru evoluțiile în planul educației și cooperării la nivel descentralizat, prin rețeaua localităților înfrățite din România și Armenia.

Demnitarul român a reiterat susținerea pentru dezvoltarea relațiilor UE-Armenia, evidențiind oportunitățile create prin semnarea, la 24 noiembrie 2017, în marja Summit-ului de la Bruxelles al Parteneriatului Estic, a Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia.

Ambasadorul Republicii Armenia a reliefat, între prioritățile mandatului său, intensificarea contactelor bilaterale, inclusiv cu utilizarea oportunităților oferite de derularea la Erevan, în luna octombrie 2018, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și dinamizarea relațiilor economice bilaterale. A reiterat și cu acest prilej satisfacția față de politica României în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în particular în ceea ce privește situația minorității armene din România. A subliniat, de asemenea, dorința amplificării  contactelor people-to-people (dezvoltarea turismului, cooperarea la nivelul societății civile și think-tank-urilor) între România și Republica Armenia.