Mihai Stepan Cazazian

PRIMARUL SORIN OPRESCU LA EREVAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

002.bucharest

Cu primarul Erevan-ului

 

În perioada 9-10 aprilie 2013, primarul general al municipiului București, Sorin Oprescu, s-a aflat într-o vizită oficială la Erevan la invitația omologului său, Taron Markarian. Sorin Oprescu a participat și la ceremonia depunerii jurămîntului de către președintele Armeniei.

2852_b

Întîlnire cu președintele Armeniei

Cu această ocazie, Sorin Oprescu a fost primit de președintele Armeniei, Serj Sarksian, și a vizitat Sfîntul Scaun de la Ecimiațin, unde a fost primit de Catolicosul Suprem al Tuturor Armenilor, Gareghin II.

În cadrul întrevederii dintre Sorin Oprescu și Taron Markarian, cei doi primari au semnat un memorandum de intenții, potrivit căruia se prevede lansarea cooperării bilaterale în planul administrației. Au fost dezbătute chestiuni legate de dezvoltarea programelor de colaborare între cele două capitale în domeniile guvernării locale, serviciilor municipale, infrastructurii, managmentul traficului, culturii.

005.bucharest

„În cadrul cooperării, primul pas a fost semnarea memorandumului de intenții. Sîntem interesați de programele concrete, precum și de schimbul de experiență în domeniile legate de administrarea orașului. Sîntem deschiși și gata să stabilim o colaborare reciproc avantajoasă nu numai cu Bucureștiul, ci și cu alte orașe românești”, a spus Taron Markarian.

La rîndul său, Sorin Oprescu a declarat : „Sînt doar cîteva zile de cînd mă aflu la Erevan și deja sînt plăcut impresionat de aspectul Erevanului, de ritmul de dezvoltare și de curățenie. M-a impresionat în special atitudinea caldă a locuitorilor, la care am fost martor împreună cu dumneavoastră în plimbarea de seară prin Erevan. Aceasta este dovada grăitoare a faptului că primarul Erevanului lucrează într-adevăr în folosul locuitorilor orașului. Este cea mai înaltă apreciere pe care o poate primi un demnitar”.

preluare după știrile apărute pe site-urile

http://www.president.am

http://www.yerevan.am

http://www.armenianchurch.org