Mihai Stepan Cazazian

Prietenia dintre Gherla și orașe din Armenia, Franța și Germania, sărbătorită la Zilele Municipiului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

11026788_929073577149056_1068390991709015631_o

 

S-au scurs 25 de ani de cand Gherla a inceput dezvoltarea relatiilor de prietenie cu orase din lume. Zilele Municipiului Gherla au prilejuit o placuta si emotionanta intalnire cu reprezentantii acestora, de la Idjevan (Armenia) la Yzeure (Franta) sau Forchheim (Germania).

Cinematograful din Gherla a gazduit vineri festivitati aniversare, la care au fost prezente autoritatile locale, oaspeti si invitati: ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Excelenta Sa Hamlet Kasparian, Varujan Vosganian, Pascal Perrin, primarul localitatii Yzeure din Franta, viceprimarul din Yzeure Michele Denis, dl. Pierrot Sabot – presedintele Asociatiei de Prietenie Yzeure-Gherla, dl. Paul Gerhard Kaeding – presedintele comitetului  de parteneriat Forchheim – Gherla.

Ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Excelenta Sa Hamlet Kasparian a transmis profunda recunostinta romanilor pentru recunoasterea tragediei istorice de acum 100 de ani – genocidul impotriva armenilor. “Respect fata de oficialitatile judetului Cluj, cercurilor universitare, institutiilor de cultura care au marcat cum se cuvine aceasta zi. Dorim sa exprimam recunostinta si fata de Franta, Germania, Elvetia, Polonia, Bulgaria si Israel,  tari care au adapostit refugiati armeni. Va multumesc tuturor pentru solidaritatea fata de poporul armean si va felicit cu ocazia Zilelor Municipiului Gherla“, a transmis ambasadorul.

11013343_929074087149005_8473601651808328472_o

La eveniment a fost prezent si Varujan Vosganian: “Istoricul armenesc al Gherlei nu face parte doar din trecut, ci si din viitor“, a spus acesta.

Festivitatile au cuprins o premiere a elevilor din Gherla care au reprezentat orasul la Concursul Francofoniei: Ioana Iclodean, Fechete Dragos, Iosif Radu, Rus Carina, Rotar Romina, Georgiana Oltean, Ioana Eliza, Denes Ioana, Cosma Roxana, Dragos Crecan, Alexandru Tudor. A fost acordata diploma pentru sprijinul oferit directorului liceului “Petru Maior”, Maria Buzan.

Diplomele au fost oferite de Pascal Fesneau, consulul onorific al Frantei la Cluj-Napoca. Alaturi de acesta s-au aflat pe scena Pierrot Sabot – presedintele Asociatiei de Prietenie Yzeure – Gherla, primarul din Yzeure, Pascal Perrin, viceprimarul Michele Denis.

Citeste mai mult pe http://www.gherlainfo.ro