Mihai Stepan Cazazian

Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis : “La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

lazaroiu_e_putin_probabil_verdictul_cazul_iohannis_dat_pana_alegeri

Comunicat de presă
(24 aprilie 2015)

Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis,  a transmis vineri, 24 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor.

Vă prezentăm textul mesajului:

„La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere.

Comemorarea și conștientizarea dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă astăzi demersuri obligatorii pentru ca lumea noastră să-și însușească lecția trecutului. Totodată, recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

Respectul pentru victime ne obligă să ne îndreptăm cu toții gândul către cei dispăruți și să ne rugăm în tăcere pentru ei.

Fie ca amintirea victimelor să rămână veşnică în inimile noastre!”

 

Departamentul de Comunicare Publică

24 Aprilie 2015

 

One Response to Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis : “La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean”

  1. Krikor April 24, 2015 at 5:46 pm

    Desigur ca este un pas inaitnte dar subt presiune Turcilor evita in mod constient cuvantul “GENOCID”
    Ca neamtz ar trebuii sa ia exemplul Germaniei