Mihai Stepan Cazazian

Președintele și Catolicosul : MERCI LA FRANCE !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Serge Sarkissian a mulțumit omologului său francez Nicolas Sarkozy pentru susținerea dată legii care sancționează negarea Genocidului Armean,

Franța și-a reafirmat măreția și puterea ei, atașamentul la valorile umane universal, a declarat președintele armean în scrisoarea trimisă.

Această zi este una excepțională pentru toți cei care luptă pentru protejarea drepturilor omului pentru condamnarea și prevenirea crimelor împotriva umanității.

Este o zi istorică pentru armenii din întreaga lume – în Armenia, în Franța, peste tot.

Vă mulțumesc pentru angajamentul dumneavoastră personal, pentru prețioasa dumneavoastră contribuția  care a făcut posibilă adoptarea legii ce incriminează negarea genocidelor.

 

 

Sanctitatea Sa Karekin II, Patriarh Catolicos al Tuturor armenilor a trimis o scrisoare președintelui francez Nicolas Sarkozy cu ocazia adoptării proiectului de lege care incriminează negarea Genocidului Armean.

Din Sfîntul Scaun de la Ecimiadzin transmitem salutul nostru și binecuvîntarea noastră către voi responsabili francezi, către poporul frate al Franței și ne exprimăm gratitudinea noastră pentru adoptarea legii de către Senatul francez care interzice negarea genocidului armean.

Armenii sînt foarte bucuroși astăzi. Astăzi prietenia caldă dintre poporul armean și cel francez este amplificată de o nouă realizare avînd drept scop protejarea drepturilor omului și a națiunilor ceea ce crește încrederea poporului nostru și speranța că genocidul armean va fi recunoscut pe plan mondial.

Această lege este dovada devotamentului vostru. Statul francez și poporul francez au principii democratice, valori umane universal recunoscute  ce contribuie la consolidarea luptei duse în întreaga lume împotriva violenței și crimelor împotriva umanității.