Mihai Stepan Cazazian

Președintele francez François Hollande propune un “statut excepțional” pentru Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

PR10

Președintele francez, François Hollande a propus, marți, la Erevan o ” formulă extraordinară “, pentru a permite Armeniei să se apropie de Uniunea Europeană fără a rupe acordul acesteia cu Uniunea vamală condusă de Federația Rusă.

” Eu voi sprijini demersul ca Armenia să aibă un statut excepțional, recunoscut ca atare într-o formulă care trebuie să fie excepțională “, a declarat președintele Franței la o conferință de presă comună cu omologul său armean Serj Sargsyan.

Această formulă, a explicat el, trebuie să permită ” Armeniei să rămână în continuare într-un proces de apropiere de Uniunea Europeană fără a încălca alte acorduri. “

” Sper ca Armenia să se asocieze cu Uniunea Europeană , deoarece acestea sunt aspirațiile ei, valori ei, interese ei dar, în același timp, eu nu am de gând să forțez Armenia să rupă relațiile ei comerciale cu Rusia în cadrul a Uniunii vamale “, a subliniat președintele francez.

PRA6

6358_b

Reamintim că François Hollande s-a aflat într-o vizită oficială la Erevan în zilele de 12 și 13 mai unde s-a întîlnit cu omologul său armean Serj Sargsyan, a participal la inaugurarea grădinii Misak Manouchian, erou al rezistenței franceze, s-a recules la Monumentul Genocidului, a participat la concertul susținut de Charles Aznavour în onoarea sa. În plan economic cei doi președinți au participat la deschiderea Forumului economic franco-armean și au vizitat locația unde se va inaugura primul supermarket al companiei Carrefour în Armenia. Președintele francez a prezidat semnarea unor acorduri economice și comerciale dintre cele două țări.