Mihai Stepan Cazazian

Președintele armean, Armen Sarkissian, a trimis un mesaj de felicitare laureatului Premiului Nobel pentru medicină, Ardem Patapoutian, american de origine armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele Armeniei, Armen Sakissian, a trimis un mesaj de felicitare omului de știință american, de origine armeană Ardem Patapoutian care a primit Premiul Nobel pentru Medicină, în acest an.

În mesajul președintelui armean se spune :

Sunt încântat să aflu că dumneavoastră și colegul dumneavoastră, dr. David Julius, ați primit anul acesta Premiul Nobel pentru medicină.
În calitate de președinte al Republicii Armenia, sunt bucuros de succesul dvs. pe care cred că îl putem considera, cu toții, una dintre cele mai mari realizări ale națiunii noastre.
În același timp, ca fost om de știință, înțeleg profund greutatea eforturilor și muncii depuse care, combinate cu marele dvs. talent, a îmbogățit știința mondială cu încă o realizare.
Felicitându-vă și trimițându-vă cele mai calde urări ale mele, sper, dragă Ardem, să pot să vă urez bun venit în Armenia în viitorul apropiat.

Reamintim că oamenii de știință americani David Julius și Ardem Patapoutian ( libanez de origine armeană) sunt laureații premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie în 2021 „pentru descoperirea receptorilor de temperatură şi atingere”, potrivit Comitetului Nobel, reunit, luni, 4 octombrie la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Descoperirile lor revoluționare „ne-au permis să înțelegem cum căldura, frigul și forța mecanică pot iniția impulsuri nervoase care ne permit să percepem și să ne adaptăm la lumea din jurul nostru”, afirmă comunicatul oficial al Fundației Nobel care a anunțat decernarea premiului.