Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Președintele Adunării Naționale i-a primit pe reprezentanții comunității armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În data de 4 aprilie, Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, Ararat Mirzoyan, a primit pe reprezentanții comunității armene din România, deputatul Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România, Garabet Haciaturian, reprezentant al Fondului  Hayasdan în România și pe vicepreședintele Uniunii Armenilor din România , dr.Zareh Nazarian.

Domnul Ararat Mirzoyan a apreciat importanța și  rolul comunității armene din România la consolidarea, dezvoltarea și conservarea  identității armene, precum și a  relațiilor armeano-române și a problemelor armenești  în zona  europeană.

Șeful Parlamentului a subliniat că la activarea relațiilor dintre organele legislative ale celor două țări, o contribuție împortantă o au  cei trei deputați de origine armeană, prezenți în corpul legislativ al României.

Având în vedere procesul de ratificare a Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat al Republicii Armenia cu Uniunea Europeană, Ararat Mirzoyan a remarcat că adoptarea completă a documentului de către parlamentele țărilor membre ale UE ar reprezenta un nou impuls și ar oferi oportunități largi pentru cooperarea dintre Armenia și zona europeană.
Președintele Adunării Naționale  a prezentat oaspeților procesele reformelor care au avut loc în Armenia  după revoluția de catifea.

Varujan Vosganian, care este șeful Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) în Camera Deputaților și președinte al  Grupului de Prietenie cu Armenia, a prezentat activitățile pe care armenii le dezvoltă în viața politico-publică și în susținerea subiectelor cu agendă armenească. El a subliniat, de asemenea, necesitatea consolidării și extinderii relațiilor interparlamentare atât pe platforme bilaterale, cât și pe platforme internaționale.

Politicianul a prezentat în detaliu situația actuală a comunității armene din România, pașii îndreptați spre păstrarea spiritului și culturii naționale, creșterea și educarea tinerei generații pe valorile armene, creșterea activității lor civile și programele de asistență pentru sprijinirea Patriei. Oaspeții au menționat Președintelui Adunării Naționale  despre evenimentele dedicate aniversării a 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

din Comunicatul de Presă al Adunării Naționale a Armeniei