Mihai Stepan Cazazian

Premii pentru armenii din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Joi 22 decembrie a avut loc la Ambasada Republicii Armenia din București o festivitate la care Excelența Sa domnul ambasador Hamlet Gasparian a înmînat, unor personalități ale comunității armene din România, medalii și diplome oferite de Ministerul Diasporei și Ministerul Culturii din Armenia. Acțiunea a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la proclamarea independenței Republicii Armenia, astfel de manifestări avînd loc și în alte comunități armenești din Diaspora. Din partea Ministerului Diasporei au fost oferite Medalia de Aur deputatului Varujan Pambuccian si domnului Agop Kirmizian, Medalia William Saroyan, scriitorului Bedros Horasangian, poetei Anais Nersesian și publicistului Vartan Arachelian, Medalia Komitas jazzman-ului Harry Tavitian iar Medalia Arshile Gorky  pictorului Nicolae Jakobovits. Din partea Ministerului Culturii au fost oferite Diploma de onoare baritonului Eduard Tumageanian, ing.de sunet Anușavan Salamanian, saxofonistului Garbis Dedeian și chitaristului Capriel Dedeian, actorului Florin Kevorchian, pictorului restaurator Haik Azarian, ziaristei și traducătoarei Madeleine Karacașian, pictorului Debreczeni Botond, caricaturistului Pavel Botezatu. Ministerul Diasporei și Ministerul Culturii au oferit cîte o Diplomă de onoare ziariștilor Mihai Stepan Cazazian și Vartan Martaian, vicepreședintelui UAR și director al Editurii Ararat, Sirun Terzian, ziaristului și scriitorul Sergiu Selian ( actualmente stabilit în Australia) precum și secretarului general al UAR, Berci Margarian. O parte din laureați nu au putut participa la festivitate urmînd să primească, ulterior, premiile. Trebuie menționat că senatorul Varujan Vosganian fiind prezent în toamna acestui an, la Erevan, la manifestările prilejuite de aniversarea a 20 de ani de independență a Armeniei a primit Medalia  Movses Khorenaţi, distincție ce i-a fost înmînată personal de președintele Armeniei domnul Serj Sarkissian iar ziarista Madeleine Karacașian a primit în luna octombrie, cu ocazia celei de-a 4-a Conferințe a scriitorilor armeni de limbi străine de la Erevan, Medalia William Saroyan a Ministerului Diasporei.

deputatul Varujan Pambuccian primind Medalia de Aur

Medalia William Saroyan pentru Bedros Horasangian

Sirun Terzian primind Diplome din partea Ministerului Diasporei si Culturii

Diploma Ministerului Culturii pentru Garbis Dedeian

Anușavan Salamanian onorat pentru activitatea sa în domeniul filmului

Madeleine Karacașian o neobosită traducătoare și promotor al culturii armene

Mihai Stepan Cazazian redactorul șef al publicațiilor Nor Ghiank și Ararat

Vartan Martaian, realizatorul celor două dicționare de limba armeană

Berci Margarian, secretarul general al UAR

Florin Kevorchian, actor, regizor, producător

Capriel Dedeian sau muzica armenească în România

Înainte de festivitate Excelența Sa ambasadorul  Hamlet Gasparian a făcut o succintă trecere în revistă a activităților pe care Ambasada Armeniei le-a desfășurat în acest an și a urat celor premiați multă sănătate și realizări în anii ce vor veni.

La manifestare a fost prezent și consulul Ambasadei Armeniei, doamna Nelly Matevosian.

 

One Response to Premii pentru armenii din România

  1. Krikor December 27, 2011 at 10:37 pm

    Felicitari laureatilor si multe mutumiri colectivului revistei Ararat pentru neobosita munca depusa in favoarea natiunii Armene
    Un An Nou cu sucesse