Redactor

Premierii României şi Armeniei apreciază necesară intensificarea cooperării bilaterale în unele domenii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Premierul Emil Boc a avut joi 22 septembrie la PalatulVictoria, o întrevedere, cu primul-ministru al Republicii Armenia, Tigran Sargsyan
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre necesitatea consolidării relaţiilor politice şi economice bilaterale, în special în domeniul agriculturii, al turismului sau al transportului maritim, având în vedere că nivelul comerţului bilateral este încă la un nivel scăzut faţă de potenţialul existent. Cei doi prim-miniştri au apreciat, deopotrivă, necesitatea identificării unor domenii de colaborarea bilaterală, luând în considerare interesele oamenilor de afaceri din cele două state, premierul român asigurându-l pe omologul său armean de întregul suport al Cabinetului.
Premierul Emil Boc a ţinut să evidenţieze importanţa comunităţii armene pentru stabilitatea politică şi economică a României, prin susţinerea pe care Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a avut-o pentru actuala coaliţie de guvernare.
Şeful Executivului român l-a felicitat pe omologul său armean pentru aniversarea a 20 de ani de la dobândirea independenţei naţionale a Republicii Armenia. La rândul său, Tigran Sargsyan, a menţionat că România a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Armenia şi a mulţumit României pentru „găzduirea comunităţii armene”.
„Comunitatea armeană din România este una dintre cele mai vechi comunităţi armene din lume, şi vă mulţumim pentru găzduirea comunităţii armene în ţara dvs”, a afirmat Tigran Sargsyan.
Cei doi oficiali şi-au manifestat, totodată, satisfacţia în ceea ce priveşte continuarea Programului interguvernamental româno-armean de schimburi culturale şi educaţionale.


La întrevederea de la Palatul Victoria au mai participat, din delegaţia armeană, ministrul Educaţiei al Republicii Armenia, Armen Ashotian, ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparian, iar din delegaţia română ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, şi vicepreşedintele Uniunii Armenilor din România, deputatul Varujan Pambuccian.

Guvernul Romaniei – Biroul de presa