Mihai Stepan Cazazian

Preasfințitul Episcop Datev Hagopian la marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

14102015

alături de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, a răspuns cu bucurie învitației Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de a participa la marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Sfânta Parascheva este prăznuită în fiecare an pe data de 14 octombrie de Biserica Ortodoxă Română. Ea este cinstită ca ocrotitoarea Moldovei deoarece moștele ei se găsesc la Iași de 350 de ani, fiind un izvor de binecuvântare și însănătoșire duhovnicească și mijlocitoare a rugăciunilor nostre către Bunul Dumnezeu.

14102015 (4)

IPS Andrei Andreicuț, Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului

În seara de 13 octombrie la biserica armeană din Iași, Preasfințitul Datev Hagopian, a săvârșit împreună cu PC Pr. vicar Krikor Holca slujba de vecernie urmată de sfințirea aghiasmei cu Sfântul Mir.

În ziua de 14 octombrie, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, a asistat la Sfânta Liturghie săvârțită cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

14102015 (2)

Altețele lor Pricipesa Margareta și Principele Radu

14102015 (3)

IPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Datev Hagopian, s-a întreținut într-o atmosferă frățească cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române precum și cu familia regală.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România