Mihai Stepan Cazazian

Sanctitatea Sa ARAM I, Catolicos al Marii Case a Ciliciei a fost ales președinte în colegiul Consiliului Mondial al Bisericilor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sanctitatea Sa Aram I, Catolicos al Marii Case a Ciliciei, a fost ales copreședinte al Consiliului Mondial al Bisericilor, reprezentând Bisericile Ortodoxe Răsăritene, se arată într-un comunicat de presă al Catolicosatului.

Alegerile au avut loc în timpul celei de-a 11-a Adunări a Consiliului, care se desfășoară până pe 8 septembrie la Karlsruhe, Germania.

Aram I a fost ceea ce este cunoscut ca moderator al comitetelor centrale și executive ale Consiliului Mondial al Bisericilor timp de două mandate, mai întâi din 1991 până în 1998 și apoi din 1998 până în 2006.

Catolicosul a servit și ca președinte al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu. Consiliul Mondial al Bisericilor a ales opt președinți reprezentând diferite regiuni geografice și confesiuni religioase.

Potrivit declarației Catolicosatului Ciliciei, Aram I a fost de acord să-și asume președinția conform dorințelor Consiliului Mondial al Bisericilor, cu scopul de a dezvolta mișcarea ecumenică.

Consiliul Mondial al Bisericilor a spus că Aram I „a jucat un rol important în inițierea dialogurilor teologice est-ortodox-romano-catolice și est-ortodox-luterane. Sfinția Sa a slujit ca președinte al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu din noiembrie 2007.”