Redactor

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita de prezentare a noului ambasador al Republicii Armenia în România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită de prezentare la Reşedinţa patriarhală, marţi 27 februarie 2018, pe Excelenţa Sa Sergey Minasyan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, care a fost însoțit de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian al Bisericii Armene din România.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Armenia la București și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România.

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a transmis salutările Preafericitului Părinte Karekin II, Patriarh Catolicos Suprem al tuturor armenilor. De asemenea, domnia sa și-a exprimat aprecierea pentru bunele relații pe care le au cele două țări, dorind intensificarea acestora, îndeosebi a legăturilor spirituale şi culturale. Comunitatea armeană din România este o minoritate etnică și religioasă care, începând din secolul al XV-lea, se bucură de sprijin și de un context favorabil păstrării identității ei, a apreciat Excelența Sa.

Domnul ambasador Sergey Minasyan a dorit să mulțumească poporului român și Bisericii Ortodoxe Române pentru prietenia arătată faţă de comunitatea armeană din România și a subliniat rolul important și echilibrat al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat importanța dezvoltării unor proiecte comune privind activităţile tineretului, accentuând că tinerii nu sunt doar viitorul  Bisericii, ci și prezentul acesteia.

La final, a fost exprimată speranța comună a înființării unei viitoare curse aeriene directe București-Erevan care va putea facilita organizarea de pelerinaje la lăcașuri de cult din Armenia și din România.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Robert Nicolae/basilica.ro

Jurnal TRINITAS

Ambasadorul Republicii Armenia în vizit? la Patriarhia Român? #JurnalTRINITAS

Posted by TRINITAS TV on 27 Februarie 2018

  •  
  •