Mihai Stepan Cazazian

PRAGA/ Lansarea Cărții șoaptelor în limba cehă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Institutul Cultural Român de la Praga în parteneriat cu Editura Havran și Asociația Cehia-România organizează lansarea romanului Cartea șoaptelor de Varujan Vosganian, în traducere cehă de Jarmila Horáková. Evenimentul va avea loc joi, 13 octombrie 2016, orele 19.00, la Biblioteca Vaclav Havel din Praga, în prezența autorului și a traducătoarei. De asemenea, printre invitați se vor afla reprezentanți ai editurii cehe Havran și doamna Libușe  Valentova, șefa Catedrei de Limba Română din cadrul Departamentului de Studii Balcanice al Universității Caroline.

image-2011-07-21-9496017-41-varujan-vosganian-cartea-soaptelor - CopyProgramul va cuprinde prezentarea cărții și lecturarea unor fragmente reprezentative, urmate de discuții cu publicul.

Romanul a fost distins cu diferite premii precum Premiul “Cartea anului 2009”, acordat de revista România literară, Premiul Anonimul, Premiul revistei Convorbiri literare la secțiunea Proză, pe anul 2009, Marele Premiu pentru Proză – Trofeul Mihail Sebastian, Premiul revistei Observator Cultural  pe anul 2009, la secțiunea Proză și multe altele.