Redactor

Poveste armenească…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Concursul de epigrame şi caricaturi „CIK DAMADIAN”, ediția a II-a, Botoșani – 27 și 28 mai 2022, a fost o reușită din toate punctele de vedere.

Epigramiștii și caricaturiștii prezenți au fost cazați acasă la Eminescu (în căsuțele de la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ,,Mihai Eminescu’’), activitățile desfășurându-se, apoi, atât în Ipotești, cât și în municipiul Botoșani.

Vineri, 27 mai, începând cu ora 16, în sala ,,Horia Bernea’’ din Centrul Național mai sus amintit, a avut loc conferința cu tema ,,Opera literară – secretul dăinuirii’’ susținută de către domnul Varujan Vosganian, ocazie cu care scriitorul – vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România și președintele Uniunii Armenilor din România – și-a prezentat și lansat cartea “Patimile după Gödel”. 

A fost o manifestare deosebită, urmată de un extraordinar moment de socializare desfășurat în aer liber, la umbra cireșilor din frumoasa livadă eminesciană.

A doua zi, sâmbătă, după micul dejun, s-a organizat un tur pietonal prin cartierul armenesc din Botoșani, cu ghid specializat – domnul Rusu Ioan – din partea Centrului de Promovare Turistică, fiind vizitat inclusiv sediul Uniunii Armenilor din Botoșani, loc unde inimosul președinte Cristian Lazarovici a oferit oaspeților săi informații interesante despre istoria armenilor, de la așezarea lor în spațiul românesc și până în prezent.

S-au ascultat, cu mare atenție, frumoasele povești și legende legate de monumentele istorice și clădirile care au aparținut familiilor armenești și s-a discutat despre personalitățile care au marcat comerțul, arhitectura și cultura din zonă, după care toți cei prezenți au plecat, cu microbuzul pus la dispoziție de organizatori, către Memorialul Ipotești.

Aici, de la ora 12, cunoscutul și apreciatul caricaturist Costel Pătrășcan a delectat publicul cu o prezentare de excepție a moravurilor lumii în care trăim, cu umorul și finețea care îl caracterizează, iar imediat după, doi dintre membrii cotidianului de umor voluntar Times New Roman – Ovidiu Eftimie și Ovidiu Panaghianț – au smuls, de asemenea, zâmbete și aplauze binemeritate din partea publicului. A urmat festivitatea de premiere a epigramiștilor și caricaturiștilor participanți la concursul “Cik Damadian”.

de Constantin MOLDOVAN

citește tot articolul mai jos

https://www.monitorulsv.ro/Cioburi-de-metafora/2022-06-02/Poveste-armeneasca