Mihai Stepan Cazazian

PORTUGALIA / Expoziție despre viața și activitatea lui Calouste Gulbenkian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fundația Calouste Gulbenkian din Lisabona prezintă o expoziție intitulată „Calouste: o viață, nu o expoziție“, dedicată vieții și activității lui Calouste Sarkis Gulbenkian, proeminent filantrop, fondatorul uneia dintre cele mai mari fundații de caritate și al doilea președinte al UGAB, ca parte a evenimentelor organizate pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa.

Razmik Panossian, director al departamentului comunităților armene din cadrul fundației, și doamna Lia Khachikyan, membru al Asociației de prietenie Portugalia-Armenia au organizat un tur filmat al expoziției, prezentând detalii despre viața lui Calouste Gulbenkian.

Dl. Vahe Mkhitarian, președinte al Asociației Portugalia-Armenia a subliniat faptul că scopul acestei inițiative este de a crește gradul de conștientizare a importanței pe care a avut-o marele filantrop și a prezenta unele episoade necunoscute din viața lui Gulbenkian.

Această vizită a fost organizată în cadrul cooperării dintre Asociația de prietenie Portugalia-Armenia, Fundația Calouste Gulbenkian și Colegiul Virtual Armean al Uniunii Generale de Binefacere Armene (UGAB).