Mihai Stepan Cazazian

PORTRETUL Expozitia lui JAKOBOVITS MIKLÓS la Posticum

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Meghivo_WEB (2)

După expoziţia SEGMENTUL,  realizată în sălile Laborator Visual Contact  din iunie anului curent şi expoziţia PORTRETULorganizată de Asociaţia Culturală  „In Memoriam Jakobovits Miklós” face parte dintr-un proiect mai amplu care ţinteşte să realizeze dorinţa  scrisă  a artistului trecut în veşnicie, ca lucrările sale de grafică  realizate paralel cu operele de pictură, să fie prezentate publicului larg,  astfel ca întreaga sa activitate să fie la dispoziţia iubitorilor de artă.

Conceptia expoziţiei  de data acesta este de a prezenta o selecţie de lucrări axată pe tema de portret, punând în lumină o latură mai puţin cunoscută a activităţii artistului plastic. Desene în tuş, schiţe, studii alături de lucrări în ulei din perioade diferite  revelează cu multă sensibilitate apropierea artistului la aceasta temă, întroducându-ne în tainele procesului de creaţie.

Cu aceasta ocazie vor fi prezentate 25 de desene în tuş şi şapte portrete în diferite tehnici, reprezentând  tot un segment din activitatea vastă a artistului.

Lucrările prezentate redau profunzimea  şi seriozitatea maximă cu care artistul abordează , cercetează faţa umană.  Varietatea  caracterelor şi ale expresiilor ne îmbogăţesc cu sensuri ciudate şi ne îndeamnă la meditaţie.

Locul însuşi al expoziţiei, Capela  Centrului Cultural Posticum crează anturajul potrivit, permitându-ne să  întrăm într-un spaţiu metafizic încărcat de energie spirituală.

Vernisajul  expoziţiei va avea loc duminică, 22 septembrie, 2013 la ora 17, la   Capela de la Posticum, Oradea, str. Teiului, Nr. 26

Va  vorbi : Jovian György, artist-pictor, distins cu premiul Munkácsy şi cu multe alte premii profesionale, consilier al Muzeului Petőfi din Budapesta.

Vă aşteptăm cu drag la acest eveniment :

organizatorii expoziţiei,

 Asociaţia Culturală „In Memoriam Jakobovits Miklós”