Mihai Stepan Cazazian

POEŢI ARMENI LA CURTEA DE ARGEŞ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

manastirea-curtea-de-arges

 

 

În perioada 8-14 iulie 2015, va avea loc Festivalul internaţional „Serile de poezie de la Curtea de Argeş”.

Festivalul este organizat de Fundaţia „Academia Internaţională Orient-Occident”, care îl are ca preşedinte pe poetul Dumitru M.Ion, iar ca vicepreşedintă pe poeta Carolina Ilica, aceasta fiind şi directoarea artistica a festivalului.

Amintim ca cei doi oameni de litere, împreună cu scriitorul Marcel Petrişor, au fost traducătorii versurilor publicate în volumul „Antologia poeziei armene”, apărut în 1984 la editura bucureşteană „Minerva”.

Avem plăcerea să anunţăm că la ediţia din anul  acesta a Festivalului internaţional de la Curtea de Argeş vor participa şi trei poeţi din Armenia. Aceştia sunt Levon Blbulyan, Hermine Navasardyan şi Dikran Kaboyan, cel din urmă fiind un poet armean din Siria, stabilit în ultima vreme la Erevan.

Poeţii-oaspeţi de la Erevan vor prezenta în cadrul festivalului o culegere de versuri care aparţin unui număr de zece poeţi armeni – victime ale Genocidului Armean. Culegerea este apărută în limbile engleză, rusă şi germană, coordonatorul acestei ediţii fiind poetul Dikran Kaboyan.