Mihai Stepan Cazazian

PITEȘTI / SPECTACOL„UNITATE ÎN DIVERSITATE”, CU OCAZIA ZILEI DE 9 MAI – ZIUA EUROPEI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș a fost sărbătorită Ziua Europei printr-un spectacol menit să încurajeze relațiile de prietenie, respectul și empatia între toți locuitorii acestui județ și ai acestei țări.

Ziua Europei, este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea și pacea. 9 MAI, moment fundamental în istoria Europei, marchează ziua în care a fost pronunțată la Paris în 1950 Declarația Shuman, declarație prin care s-a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa. A fost făcut atunci primul pas în direcția Uniunii Europene de astăzi.

Spectacolul „Unitate în Diversitate” celebrează multiculturalitatea argeșeană prin intermediul muzicii și a dansului specifice minorităților germane, italiene, elene, armenești, muzica și dansul în care datina este păstrată vie. Indiferent de felul în care muzica este interpretată și dansul este jucat, se creează și Recreează acel „Împreună” care ne leagă unul de altul, muzica fiind cultură, religie și sentiment.

Minoritățile italiană, franceză, armeană, elenă au adus în fața publicului muzica și dansul specific lor.

Povestea armenilor de pretutindeni, din România și din Argeș a fost spusă de Cosmin Rafael Bălean Band alcătuită din: Cosmin Rafael Bălean – duduk, Carmen Paulescu – vioară, Norbert Dumitrescu – keys și Adrian Sînmartinean – percuție, primii trei fiind angajați ai Filarmonicii Banatul din Timișoara.

informații preluate de pe pagina
https://www.facebook.com/ccjarges/