Mihai Stepan Cazazian

PITEȘTI: Parohia armeană renaște spiritual

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

IMG_0089

S-au împlinit două luni de când membrii Parohiei Bisericii Armene din Pitești  duc o viață duhovnicească normală. Încetul cu încetul credincioșii învață canoanele bisericești, părțile Sfintei Liturghii și semnificația acestora. Un lucru minunat este că la spovedanie și împărtășanie sunt de fiecare dată, cel puțin 8-9 persoane, semn că oamenii sunt însetați de credință. Au așteptat mulți ani un păstor spiritual permanent care să le călăuzească pașii, să le asculte spovedania, să le dea iertarea, împăcându-i cu ei înșiși și cu Dumnezeu.

Der Hetum Tarverdyan oficiază Sfânta Liturghie în fiecare duminică iar vineri și sâmbătă seara, credincioșii participă la Vecernie.

De fiecare dată, la sfârșitul Sfintei Liturghii, după predică, Der Hetum ne-a făcut câte o surpriză: odată ne-a oferit o cruciuliță sfințită, altădată o iconiță pentru casă. În duminică aceasta fiecare dintre noi a primit câte o felicitare cu urări pentru Crăciun și Anul Nou. Și a mai instaurat un obicei : după Sfânta Liturghie, preotul ne invită de fiecare dată în casa parohială unde ne așteaptă o cafea aburindă, ceva dulce și multe vorbe bune.

Săptămâna viitoare vom împodobi bradul de Crăciun  pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos! O, ce bucurie…!