Mihai Stepan Cazazian

PITEȘTI / După trei ani de slujire…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_1431
Iubiți prieteni, săptămâna trecută a fost o săptămână plină de schimbări. După trei ani de slujire în Eparhia Bisericii Armene din România, ca secretar eparhial și ca preot paroh al Parohiei Bisericii Armene din Pitești, din porunca părintească a Sanctității Sale Karekin al II-lea, Catolicosul și Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor, mă întorc în Armenia pentru a primi altă misiune pastorală.
În 15 și 22 mai, am oficiat ultimele liturghii în România. Prima în biserica Sfântul Ioan din Pitești și a doua în catedrala armeană Sfinții Arhangheli din București. Este imposibil de descris în cuvinte ce am simțit în acele zile când mi-am luat rămas bun de la fiii mei duhovnicești, de la prieteni și de la cei care mi-au fost apropiați. Toată truda mea depusă în acești ani, sentimentele dar mai ales zâmbetul cald al oamenilor voi păstra în inima mea pentru totdeauna. Îi aduc mulțumire Celui Preaînalt, că m-a învrednicit a parcurge primii mei pași duhovnicești în eparhia aceasta istorică. Istoria veche de 600 de ani ai acestei comunități mereu mi-a umplut sufletul de speranță și mi-a redat vigoarea de a munci.
Facă Domnul ca de nezdruncinat să păstreze această Eparhie, comunitatea armeană din Pitești, Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Pitești dar, mai ales, toată suflarea armenească din România, mică la număr dar căutătoare a căldurii dumnezeiești.
Dumnezeu să țină vă aibă în grija și binecuvântarea Sa.
Pr. Hetum Tarverdyan 
IMG_1434
IMG_1438
IMG_1437
IMG_1439
IMG_1441
IMG_1430