Mihai Stepan Cazazian

Pierdere grea în Comunitatea Armeană din Galaţi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Consiliul parohial ai Bisericii Armene din Galaţi şi Uniunea Armenilor, Filiala Galaţi anunţă dispariţia fulgerătoare a bunului nostru coleg şi prieten Prof. Kirkorian Dan Agopic, secretar al comunităţii armene din Galaţi, membru marcant şi enoriaş de nădejde al Bisericii Armene din Galaţi.

Consternaţi de durere, cu lacrimi în ochi, ne plecăm frunţile în amintirea celui ce a fost Prof. Kirkorian Dan Agopic.

Născut în anul 1943 în Constanţa din părinţi armeni – Oskar şi Hripsime, urmează clasele primare la Şcoala Armeană din Constanţa după care urmează Liceul „Mihail Eminescu” şi Institutul Pedagogic din Constanţa. După absolvire este repartizat într-o comună din judeţul Tulcea ca profesor de biologie, iar din 1989 se mută în Galaţi şi este numit profesor la Şcoala Generală nr. 3 şi la Şcoala „Petre Ţuţea” de unde iese la pensie.

Din anul 1996 face parte din Consiliul Parohial al Bisericii Armene şi, în cadrul Filialei UAR-Galaţi, îndeplineşte funcţia de Secretar.

Participă activ la toate acţiunile comunităţii armene din Galaţi şi la manifestările organizate de Consiliul Judeţean  în cadrul EURO-REGIO Dunărea de Jos.

Soţia, Kirkorian Florica este absolventă a Facultăţii de Chimie Alimentară din Galaţi şi în prezent este contabila Parohiei Galaţi. Fiul, Kirkorian Emanuel este inginer electronist.

Funeraliile au avut loc în ziua de 23 august fiind prezenţi întreaga comunitate armeană din Galaţi, precum şi profesori, prieteni şi cunoştinţe ale celui ce a fost Prof. Kirkorian Dan Agopic.

Slujba religioasă a fost săvîrşită de Preotul Paroh al Bisericii Armene din Galaţi P.C. Holca Kricor Radu asistat şi de P.C. Petrica de la Biserica Ortodoxă „Trei Ierarhi” din Galaţi.

Mica Comunitate Armeană din Galaţi nu-l va uita niciodată.

Dumnezeu să-l odihnească!

Consiliul Parohial şi Filiala UAR-Galaţi