Mihai Stepan Cazazian

Pictură şi poezie, la Biblioteca Judeţeană din Piatra-Neamţ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Imagine012

Imagine021

Vineri, 4 decembrie, Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu a găzduit un eveniment dedicat împlinirii a 80 de ani da ani de la naşterea poetului Nicolae Labiş, iar pentru că între poezie şi pictură a existat mereu o armonie perfectă, publicul prezent a putut admira pe simeze expoziţia „Nobleţe şi culoare” ce a reunit lucrări ale pictorului Mircea Răsvan Ciacâru, recent numit de UAP Neamţ, Artistul Anului 2015.

                „Biblioteca judeţeană G.T. Kirileanu v-a invitat azi, la un eveniment care anunţă cumva sărbătorile de iarnă, iar cei care ne vestesc aceste sărbători sunt doi artişti aparte, unul care vine de departe, Nicolae Labiş, iar altul care ne este foarte aproape, Mircea Răsvan Ciacâru. Nu întămplător am pus cele două evenimente în acelaşi format de manifestare. Vorbeam recent de faptul că Nicolae Labiş este un poet extrem de pictural, iar arta lui Mircea Răsvan Ciacâru este una poetică”, a declarat în deschiderea manifestării Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene.
Manifestarea a fost continuată de aprecierile critice făcute de scriitorul Emil Nicolae ce au vizat arta pictorului Mircea Răsvan Ciacâru.

Imagine004
Imagine013Imagine006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” Pe de altă parte, Mircea Răsvan Ciacâru se aproprie de literatură oricum, pentru că îi place frumosul, pentru că îi place să încheie un tablou aşa cum un poet închide o strofă, o finisează totul la detaliu”, a precizat scriitorul şi criticul de artă Emil Nicolae.
Firesc, aproape fără să se simtă discursul s-a îndreptat spre evocarea marelui poet Nicolae Labiş, care în această lună ar fi împlinit 80 de ani.
Momentul dedicat poetului Nicolae Labiş a fost elocvent ilustrat de recitalul de versuri susţinut de actorii Teatrului Tineretului, Ecaterina Hâţu şi Răzvan Bănuţ.Imagine009
Clipe de emoţie intensă au fost oferite publicului şi de prezenţa Margaretei Labiş (sora poetului) care a rememorat momente dragi, dar şi dureroase din viaţa lui Nicolae Labiş.
Lumea venită în număr mare s-a bucurat de o manifestare culturală intensă, care a reuşit să împletească ispititor de bine această interdependenţă dintre text şi imagine.
De asemenea, cei care vor dori să fie încântaţi vizual de picturile artistului Mircea Răsvan Ciacâru, o pot face până la mijlocul lunii ianuarie, la Sala Cupola, de la Biblioteca Judeţeană.

http://www.ziarpiatraneamt.ro

Imagine023