Mihai Stepan Cazazian

Pictorul diacon Haik Azarian a fost premiat pentru creațiile sale de artă religioasă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România a organizat în parteneriat cu Primaria Sectorului 2 a Municipiului București decernarea Premiilor AFAPRR pentru Artă Religioasă și Restaurare. Evenimentul a avut loc pe 18 decembrie, la Galeria 2 Art, situată la parterul Primăriei Sectorului 2. Totodată cu festivitatea de premiere a fost vernisată și Expozitia de Iarnă a AFAPRR în cadrul Galeriei 2 Art a Centrului Cultural Mihai Eminescu. Curator al evenimentului: Razvan Ionut Cirica.

Printre cei premiați s-a aflat și pictorul diacon Haik Azarian care a primit Premiul pentru Artă Plastică Religioasă – creații realizate în afara țării.

 

Reamintim că Haik Azarian a restaurat interiorul bisericii mănăstirii Hagigadar ( Suceava) a pictat Capela de la Cimitirul Armenesc din București și a pictat biserici din Armenia și Dispora.

De asemeni, în anul 2014, diaconul Haik Azarian a primit “Ordinul Sfântul Nerses Șnorhali” de către Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, pentru slujirea în credință timp de douăzeci de ani la Catedrala Bisericii Armene din București și pentru împlinirile în truda sa de pictor bisericesc datorită căreia s-au împodobit biserici în Armenia și Diaspora, deschizând loc plăcut de închinăciune pentru mii de credincioși armeni.

vezi și www.afaprr.ro

 

One Response to Pictorul diacon Haik Azarian a fost premiat pentru creațiile sale de artă religioasă

  1. Dolmanian mahitar January 28, 2018 at 12:29 pm

    FELICITARI ! O rasplata pe deplin meritata pt. eforturile depuse de parintele diacon cu deosebit talent.Adaug contributia sa deosebita la restaurarea bisericii din Bucuresti.
    Ii doresc o cariera plina de succes.