Mihai Stepan Cazazian

Phoneathon Fondului Armenia a adus 1 milion 300 de mii de euro donaţii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Erevan, 21 noiembrie 2011 – Phoneathon Fondului Armenia care a  avut loc în Franţa, intre 17 si  20 noiembrie 2011 a adus promisiuni de donatii in valoare de aprox.1 milion 300 de mii de euro.
Aproape 700 de voluntari din Franţa, Germania si Elveţia au raspuns la  telefoane pe tot parcursul evenimentului de patru zile. Localizati  în Paris, Lyon, Marsilia, Nisa si Toulouse , voluntarii au apelat  60.000 de familii de armeni, întreprinderi şi organizaţii din întreaga Europă pentru a solicita sprijin financiar pentru dezvoltarea continuă a Armeniei şi Artsakh.
1 milion 173 de mii de euro, promise  de filiala franceză a Fondului Armenia va fi alocată proiectelor de infrastructură din 10 comunităţi rurale din  Artsakh şi Regiunea Tavush din Armenia.

24.150 Euro donati de armenii din Elvetia  vor fi utilizati pentru a renova Scoala de muzica Chaikovski din Erevan inclusiv biblioteca iar 81.360 de euro promise  de către filiala germana a Fondului vor fi direcţionate catre renovarea orfelinatului din  Gyumri .


De asemenea, a participat la Phoneathon si comunitatea armeana din Grecia. În ciuda crizei politice şi economice din Grecia, armenii au demonstrat inca o data devotamentul lor faţă de patrie. Ca urmare a phonethon-ului de două zile  lansat pe 12 noiembrie, aproximativ 35 mii de euro au fost donati si vor fi  direcţionati către nevoile orfelinatului din Vanadzor