Mihai Stepan Cazazian

Peste 63.000 de cetățeni din Armenia s-au întors din străinătate

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

„Întoarcerea cetățenilor noștri în Armenia este una dintre funcțiile noastre, este extrem de esențială, importantă și o obligație și o datorie. Pandemia de coronavirus a schimbat complet logica vieții noastre obișnuite și toate țările și regiunile au fost afectate “, a declarat ministrul armean de externe, Zohrab Mnatsakanyan, într-un interviu acordat televiziunii publice armene.

„Cel mai important lucru a fost și este încă să interzicem răspândirea pandemiei în Armenia și să oferim toate resursele și posibilitățile necesare pentru a rezista acestei pandemii. Acțiunile guvernului au fost să ofere un mediu necesar și să ia măsurile necesare pentru a preveni răspândirea pandemiei, reducând astfel presiunea asupra vieții noastre normale și creând un mediu pentru ca armenii să se recupereze. pe drumul cel bun și pentru ca guvernul Armeniei să repună economia pe drum după ce toate acestea s-au încheiat. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe are partea sa de activitate, adică lucrează cu alte agenții guvernamentale și cu comendamentul de urgență. În ceea ce privește resursele, omologii mei au jucat un rol important în furnizarea de medicamente, echipamente și accesorii. Unul dintre exemplele recente este planul de transport de materiale medicale, necesare Armeniei, pe care le-a cumpărat din China. În prezent, Armenia se pregătește pentru al doilea zbor “, a declarat Zohrab Mnatsakanyan.

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit în interviu și de problema cetățenilor din Armenia aflați peste hotare aceasta fiind o problemă extrem de importantă. „Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei este în permanență în contact cu cetățeni din Armenia aflați în străinătate și cu cei care sunt înregistrați la ambasadele Armeniei. În această perioadă, potrivit datelor noastre, începând cu 1 martie 63.322 de cetățeni s-au întors în Armenia și 1.870 de cetățeni din Armenia sunt înregistrați în 47 de țări. Încă de la începutul crizei am solicitat cetățenilor noștri și le-am cerut să nu mai călătorească și să se întoarcă în Armenia. Cei mai mulți au răspuns pozitiv acestei cereri, motiv pentru care sunt peste 63.000 de cetățeni care s-au întors în Armenia. Felicit și mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au unit în jurul ambasadelor și consulatelor armene aducându-și contribuția lor.

Săptămâna trecută, 440 de armeni din Rusia s-au întors în Armenia cu două curse aeriene. Încercăm să rezolvăm fiecare problemă și caz în parte. Revenirea lor în Armenia este garantată ori de câte ori există o oportunitate. La întoarcerea lor în Armenia, ne asigurăm ca sănătatea și siguranța lor să fie completă și, de aceea este necesar să intre în carantina de 14 zile. Un alt caz este cel al studenților armeni din Israel care au trecut acum granița în Armenia, iar 34 de tineri studenți armeni din Statele Unite sunt în drum spre Armenia. Acesta din urmă este un excelent exemplu de cooperare cu colegii noștri din Statele Unite și Georgia. Vor ajunge la Tbilisi, apoi se vor îndrepta spre Armenia. Sunt sigur că vor ajunge în Armenia mâine dimineață “, a spus Zohrab Mnatsakanyan.