Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Pentru prima dată, 8 soldați armeni, răniți, au putut merge datorită protezelor noi montate

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pentru prima dată, 8 soldați armeni răniți în timpul războiului din Arțakh, cu ambele membre inferioare amputate au primit proteze și au mers până la Centrul de reabilitare a apărătorilor patriei din Erevan.
Acești soldați vor fi supuși unui program pregătitor pentru montarea și corectarea protezelor. Armen Mouradyan, rectorul Universității Medicale de Stat din Erevan, a declarat presei că, până în prezent, de la înființarea centrului au fost tratați aproximativ 3.000 de soldați.

„Astăzi, procesul de protezare pentru băieți a început cu ajutorul Fondului Armenia și a Universității Medicale de Stat din Erevan. Astăzi, băieții noștri au ocazia de a primi proteze de cea mai înaltă calitate din lume. Băieții beneficiază de o abordare specială personalizată și individuală ”, a spus Armen Mouradyan, adăugând că protezele vor fi gratuite. El a subliniat că este datoria noastră sacră de a-i reintegra pe acești băieții în viața socială.

vezi VIDEO https://www.facebook.com/ArmPublicTV/videos/720905348574965/

One Response to ARMENIA / Pentru prima dată, 8 soldați armeni, răniți, au putut merge datorită protezelor noi montate

  1. Garabet Haciaturian March 26, 2021 at 12:38 am

    In pofida incercarilor de a sadi neincredere in modul de functionare al Fondului Armenia (HAAF Hayastan All Armenian Fund), iata ca proiectele initiate si finantate de Fondul Armenia prind viata.
    Cititorii revistei sper sa-si aminteasca ca am anuntat despre lansarea acestui proiect intr-un comunicat din 28.12.2020 pe care il puteti urmari -link https://www.araratonline.com/comunicat-fondul-armenia-2/ si din care veti afla si despre alte proiecte care se vor derula in perioada urmatoare.
    Garabet Haciaturian
    Reprezentant national al Fondului Armenia (HAAF) in Romania