Mihai Stepan Cazazian

PENTRU COPIII ARMENI din CLUJ, MOŞ CRĂCIUN A REVENIT în 5 IANUARIE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

craciun armenesc fetita primeste cadoul

De ani buni armenii clujeni şi familiile lor – preponderent de confesiune armeano-catolică, sărbătorind Crăciunul în 25 decembrie  – se adună la sediul UAR să prăznuiască şi Crăciunul Apostolic, care are loc de Bobotează, întrucât armenii apostolici leagă ziua naşterii Domnului de ziua Botezului Său.

Anul acesta sărbătorirea Crăciunul a avut loc în decorul unei frumoase expoziţii de fotografie, vernisată luna trecută şi semnată de János Kapodebó, care  a surprins cu multă sensibilitate jocul luminii pe sculpturile vechi din bisericile vizitate.

kapdebo

János Kapdebo, în faţa lucrărilor sale

Cei 33 de copii ai comunităţii armene l-au întâmpinat pe Moş Crăciun cu bucurie, cântece şi dansuri. Grupa micilor dansatoare armence din Cluj, îmbrăcate în costume populare specifice Armeniei şi instruite de Vera Riţi, au demonstrat cât au progresat în ultimul timp, stârnind ropote de aplauze. Trei dintre surorile Kasabian au cântat un potpuriu de colinzi, acompaniate la violă de Kamilla, sora lor mai mare. Roxana Cozneac a cântat un colind maramureşean, ceilalţi copii întâmpinându-l pe Moş Crăciun cu poezii în limba română şi maghiară. Nici Moşul nu s-a scumpit cu darurile şi cu laudele.

În ultimii ani Crăciunul armenesc, organizat impecabil de doamnele Azaduhi Varduca Horenian şi Anna Steib – cea care a furnizat informaţiile esenţiale pentru acest articol – este aşteptat cu multă nerăbdare nu numai de copiii armeni, ci şi de părinţii lor, de membrii şi simpatizanţii micii şi activei comunităţi armeneşti din Cluj, căreia şi revista Baabel îi urează Şănorhavor Nor Dari yev! şi evenimente frumoase şi  în anul 2014!

http://www.baabel.ro