Mihai Stepan Cazazian

PELERINAJ la HAGIGADAR

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

hagigadar

 

Cu aleasă bucurie vă facem cunoscut faptul că în acest an Pelerinajul tradițional al credincioșilor la Mănăstirea Hagigadar  13,14,15 august  va aduce participanților și fericirea de a reveni la tradiția organizării agapei prilejuite de Sărbătorirea Hramului Bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului chiar în clădirea total renovată aflată în incinta mănăstirii atât de îndrăgite de toți creștinii armeni.

DSC00115

Programul liturgic se va desfășura conform următorului orar:

  • Sâmbătă ,13 aug., ora 18:30 Slujba Vecerniei, Înainteaprăznuirii Adormirii Maicii Domnului, urmată de sfințirea Madagh-ului ce se va pregăti la Biserica Sf Cruce
  • Duminică,14 aug., ora 09:30 Procesiunea spre Sfânta Biserică  a Mănăstirii Hagigadar și  Sfânta Liturghie care vor fi oficiate de PS Episcop Datev Hagopian împreună cu preoții din cadrul parohiei.   Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba sfințirii strugurilor conform rânduielii Bisericii Apostolice Ortodoxe Armene și de inaugurarea oficială, cu binecuvântare arhierească, a clădirii care adăpostește trapeza Mănăstirii precum și odăile pregătite pentru oaspeți,credincioși și ierarhi.

Pelerinii sunt așteptați să participe apoi la agapa tradițională.

  • Luni, 15 aug., ora 09:30 Slujba de pomenire a morților urmată de cuvântul de învățătură  și binecuvântare adresat de către PS Episcop Datev  pelerinilor prezenți la Mănăstirea Zamca.
  • Luni, 15 aug., ora 11:00 Slujba la Mănăstirea Hagigadar.

În aceste zile biserica Mănăstirii Hagigadar va adăposti Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul precum și pe cele ale Sfântului Arhidiacon Ștefan, aduse din Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli din București spre bucuria sufletească  a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă călăuzească pașii pe drumuri liniștite către  acest loc binecuvântat unde Sfânta Sa Măicuță vă așteaptă spre a privi în inimile voastre și a vă asculta și implini rugile.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România