PELERINAJ ARMENIA
METEORA TURISM – AGENTIE DE TURISM
Tel 021 3511826, mobil 0722225573 ,0758225573
Licenta Turism Nr. 4946, e-mail: meteora96@yahoo.com
PELERINAJ ARMENIA
22 Iunie- 1 Iulie 2011
22 Iunie : Intilnire in aeroportul Otopeni orele 12.45 , plecare spre Varsovia orele 14.45 cu o cursa LOT , sosire Varsovia 15.30, plecare spre Yerevan orele 22.30,
23 Iunie: Sosire Erevan orele 04.55, transfer la hotel , cazare,mic dejun
1. Se viziteaza Muzeul de istorie – aprox. 400.000 exponate
2 Tur de oras cu ghid : Piata Republicii, bulevardele Mashdots si Bagramian, Palatul presedintelui, Parlamentul, Universitatea, monumentele inchinate lui Vardan Mamigonian, David din Sasun, statuia Mamei Armeniei, panorama orasului.
3. Marea piata de fructe Pak Shuka
Cazare Erevan. Cina.
24 Iunie: Erevan.Mic dejun.
1.Vizita la Matenadaran – Matenadaran este un Institut de cercetare a vechilor manuscrise . Aici se gasesc peste 17.000 de manuscrise si 300.000 de documente arhivate, scrise nu doar in armeana, ci si in greaca, latina, araba, hindu si japoneza. Anual, sunt aduse spre cercetare peste 3000 manuscrise. Se viziteaza Muzeul acestui Institut, socotit cel mai valoros Muzeu al manuscriselor din lume.
2. Plecare spre regiunea Ashtarak, unde se viziteaza bisericile din Saghmosavank (sec 12-13) si superba fortareata Amberd ,ridicata la 2300 m deasupra nivelului Marii, in canionul format de doua rauri pe versantul sudic al muntelui Ararat. Este considerat singurul monument secular pastrat pe teritoriul Armeniei. Fortareata a fost distrusa si incendiata de invadatorii mongoli.
3. Vizita la complexul/cimitirul unde este ingropat Mesrob Maştoţ (inventatorul alfabetului armean).
Cazare Erevan. Cina.
25 Iunie : Erevan.Mic dejun.
1. Se merge la Vernissage, piata armeana de antichitati. Aici se pot gasi diverse artefacte, suveniruri si obiecte artizanale.
2. Ziua continua cu vizitarea templului roman de la Garni si a manastirii Geghard (sec. 10-13). Templul a fost candva Templul pagan al Soarelui si a facut parte dintr-un complex ce servea ca palat regilor armeni. A fost construit pe varful unei stanci, deasupra unui defileu. La 20 de minunte de templu se afla manastrirea Geghard, scluptata in stanca. In spatele acesteia se afla o capela cu o acustica incredibila. Geghard inseamna “Sfanta sulita”, cu care se spune ca a fost strapuns trupul lui Iisus Hristos.
Revenire la Erevan. Cina.
26 Iunie : Erevan..Mic dejun.
1. Se viziteaza Echmiadzin, centrul religios al Armeniei, care in traducere inseamna « Venirea Singurului Nascut ». Se spune ca Iisus a coborat din Rai pentru a indica locul ideal pentru o biserica si chiar in acel loc a fost construita catedrala. Ulterior, a devenit sediul Centrului Catolic armean. In interiorul bisericii se poate vedea Sfanta Sulita si un fragment din Arca lui Noe. Participare la Sfanta Liturghie.
2. Ziua continua cu vizita la bisericile Sfintelor Hripsime si Gaiane (ambele sec.7).
Cazare Erevan. Cina.
27 Iunie : Erevan. Mic dejun.
1. Se viziteaza doua manastiri situate in afara orasului. Plecare spre Manastirea Khor Virap, situata in Valea Ararat, in partea de sud a capitalei. Aici este locul in care poporul Armeniei a fost convertit la crestinism. Khor Virap inseamna « groapa adanca », amintind de faptul ca Sfantul Grigorie Luminatorul a fost aruncat intr-o astfel de groapa de catre regele pagan Trdat III.
2. La distanta de o ora se viziteaza manastirea Noravank, folosita adesea drept refugiu pe timp de razboi, datorita pozitionarii sale pe varful unei stanci. Aici vom opri pentru pranz, caci este un loc ideal pentru picnic.
3. Urmeaza vizita la fabrica de vinuri Areni.
4.. Ziua continua cu vizita la complexul monahal Tatev (sec. 9), ridicat pe locul unei vechi case de rugaciune foarte cunoscute in tipurile stravechi. Monumentele de aici sunt renumite pentru inalta calitate a constructiei in sine. La un moment dat, Tatev era centrul politic al principatului Syunik, avand in secolul 10 o populatie de 1000 de locuitori si numeroase sate sub dominatie. Principalul monument de aici este Biserica Sfintilor Petru si Pavel, ridicata intre 895-906.
Plecare spre Goris, cazare hotel, cina.
28 Iunie : Goris.Mic dejun.
1.Plecare spre Observatorul Karahundj, poarta sudica a Armeniei localizata in regiunea Syunik, la 250 km de Erevan. Se viziteaza complexul neolitic ce dateaza din 7500 i.Hr, fiind chiar mai vechi decat celebrul Stonehenge din Anglia;
2. Plecare spre cascada Shaki, situata in apropierea orasului Sisian.
3.Se viziteaza apoi satul Khndzoresk, ce cuprinde aprox. 400 de locuinte sculptate in stanca (mileniul I d.Hr) si apoi oraselul Goris.
4. Plecare spre Lacul Sevan, cu oprire la hanul Selim. In timpuri stravechi, Armenia era strabatuta de numeroase drumuri, ce legau diferite zone ale tarii cu statele vecine, avand importanta economica si militara. Vechile hanuri, ce reprezinta monumente arhitecturale unice ale Armeniei medievale, au fost construite pentru negustorii ce frecventau aceste rute. Unul dintre acestea este hanul Selim, ce poarta numele trecatorii montane Selim. Este situata la 2410 m peste nivelul Marii, pe vechiul drum ce lega regiunea istorica Gegharkunuk cu Vayots Dzor. Potrivit inscriptiilor de pe cladire (una fiind in araba), hanul a fost construit de printul Cezar Orbelian in 1332.
5.. Oprire la cimitirul Noraduz (cimitir armean cu vechi pietre de mormant).
6.. Sosire la lacul Sevan, perla Armeniei. Este unul din lacurile cele mai mari, aflate la cea mai mare inaltime din lume. Este situat la aproape 2 km altitudine, incercuit de munti vulcanici. Temperatura medie a apei lacului este de 18ºC, iar vara de 24ºC. Aici se desfasoara sporturi pe apa, precum : ski nautic, surf si pescuit.
7.Vizitarea bisericii :Sfintii Apostoli si Biserica Sfanta Fecioara, ambele datand din 874, si singurele care au supravietuit din ceea ce a fost odata un imens ansamblu de cladiri situate in peninsula Sevan. Cazare Sevan.Cina.
.
29 Iunie : Sevan.Mic dejun.
1. Plecare spre Dilijan – Goshavank. Dilijan este un mic paradis datorita peisajului sau incantator si extraordinarei mosteniri arhitecturale. Este un orasel bogat in ape minerale curative. Goshavank , adica Manastirea Gosh, este situata in oraselul armean Gosh, resedinta lui Mkhitar Gosh. Impresionanta manastire, care se pastreaza in bune conditii, nu mai functioneaza ca un complex religios, insa este o importanta atractie turistica.
2. Vizitarea manastirilor Sanahin si Hagpat. Manastirea Haghpat este una dintre cele mai mari manastiri medievale din Armenia, fondata in 976. Haghpat a fost un important centru literar si a detinut numeroase terenuri pana cand toate proprietatile manastirii au fost confiscate de imperiul rus in sec. XIX. Manastirea Sanahin, cu o splendida arhitectura medievala, se numara printre bijuteriile arhitecturii medievale din Armenia, protejate si incluse in patrimoniul Unesco.
Plecare spre Erevan.Sosire.Cazare. Cina.
30 Iunie :Erevan. Mic dejun.
1. Se viziteaza Muzeul si Complexul memorial al Genocidului armean, numit Tsitsernakaberd. Monumentul a fost ridicat in 1915 pentru a comemora genocidul populatiei armeniene din Turcia.
2. Urmeaza Muzeul de Arta populara, cu bijuterii unicat din argint, sculpturi in lemn, ceramica, covoare si reliefuri. Chiar si in prezent, in Armenia exista o multitudine de artizani care au dus mai departe traditia si care isi comercializeaza obiectele in Rusia, Franta, SUA, Ungaria, Argentina, Japonia.
3. Oprire la fabrica de covoare ArmenCarpet.
Cazare Erevan. Cina.
01 Iulie : Plecare spre aeroport, orele 03.00, plecare spre Varsovia , orele 05.45 , sosire Varsovia, orele 06.20, plecare spre Bucuresti orele 11.05, sosire Bucuresti orele 13.55
TARIF: 1100 EURO / DBL , 200 Euro supliment SGL Grup minim : 25 persoane
SERVICII INCLUSE:
– TRANSPORT AERIAN CU COMPANIA LOT BUCURESTI / VARSOVIA/ EREVAN/ VARSOVIA / BUCURESTI
– TRANSFER AEROPORT / HOTEL/ AEROPORT
– TRANSPORT CU AUTOCAR PE TOATA DURATA EXCURSIEI
– 8 NOPTI CAZARE / 8 ZILE MIC DEJUN SI CINA HOTELURI DE 3 STELE
– INSOTITOR DE GRUP
– GHID ARMEAN PE TOATA DURATA EXCURSIEI
– INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE SI RELIGIOASE
Tariful nu include:
– taxa de viza Armenia aprox. 10 euro / persoana ,
-asiguarea medicala si bacsisurile ( aprox. 20 euro / persoana ) –se va incasa la aeroport
-bauturi alcoolice sau nealcoolice servite la cina
-alte actiuni optionale : masa festiva cu mancaruri traditionale ,spectacol de opera sau folcloric la Erevan, tur de Varsovia
Vreau si eu sa inteleg un lucru…despre ce fel de bacsisuri este vorba? in care aeroport se incaseaza? cu ce scop? eu nu am vazut asa ceva niciodata, sa se ceara bacsis in aeroportul din Erevan…
Iar asigurarea medicala eu am facut-o in Romania, si nimeni nu mi-a verificat-o…
Aceleasi intrebari mi le-am pus si eu: Care bacsisuri ? Ce inseamna DBL, referitor la pret? 1100 euro consider ca este o suma exagerata care descurajeaza pe aceeia care vor sa vada meleagurile stramosilor si sa cunoasca istoria patriei mama !
Barev
traiesc in Germania, si sunt foarte des in Armenia; aproape anual.
Nu exista bacsis in Armenia. Anul trecut era taxa de viza 30 Euro/ pentru 21 zile.
Programul este in ordine, iar pretul putin exagerat pentru portofelul romanesc.
cumparati renumitul coniac “Ararat” numai in magazinul autorizat linga institutul “Matenadaran”; restul este contrafacut.