Mihai Stepan Cazazian

PC Episcop Datev Hagopian în vizită la New York

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IPS Arhiepiscop Khajag Barsamian şeful Diocezei Bisericii Armene din America de Nord ( coasta de est) l-a primit pe data de 1 iunie la NewYork pe PC Episcop Datev Hagopian Întîistătător al Bisericii Armene din România care se află într-o vizită pastorală în S.U.A.

PC Episcop Datev Hagopian a celebrat, pe data de 3 iunie, Sfînta Liturghie în Catedrala Surp Vartan din New York în prezenţa unui mare număr de credincioşi armeni originari din România şi a vorbit despre pregătirile legate de sărbătorirea a 500 de ani de ctitorire a mănăstirii Hagigadar de lîngă Suceava. Apoi a avut loc o recepţie la care au participat membri ai comunităţii romanahay-lor din  New York.

La întîlnirea cu IPS Arhiepiscop Khajag Barsamian a fost prezent şi domnul  Hagop Kouyoumdjian, originar din România, binefăcător al Bisericii Armene  care a contribuit substanţial la refacerea mănăstirii Hagigadar.

Postul  Voice of Armenians TV din New York a transmis, în data de 1 iunie, un interviu cu domnul dr. Arthur Kubikian care a vorbit despre vizita PC Episcop Hagopian în SUA şi despre aniversarea a 5oo de ani de la ctitorirea mănăstirii Hagigadar.

Vom reveni cu amănunte despre vizita în SUA a PC Episcop Datev Hagopian.

One Response to PC Episcop Datev Hagopian în vizită la New York

 1. varujan kundakjian July 10, 2012 at 6:55 pm

  Vreau sa obtin vesti din Romania despre viata
  Armeana la Programul :ARMENIAN TV din YEREVAN la
  Postul de TV-Armenia la care sunt abonat si ma uit
  7/24 cu placere

  vreau sa vad si noutati la acest Armenian TV international daca se poate noutati din Romania
  Multumesc si astept cu placere
  Vraujan kundakjian
  Boston MA. USA