Mihai Stepan Cazazian

PAUL GRIGORIU a încetat din viață

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

paul-grigoriuPaul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de radio din Romania, a incetat din viata, vineri, in locuinta sa din (Buciumeni) Dambovita, transmite Radio Romania. Paul Grigoriu era cunoscut ascultatorilor de radio din intreaga tara prin emisiunea Matinal pe care a realizat-o ani buni la Radio Romania Actualitati.

In 2009, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati, “domnul Radio”, asa cum i se spunea lui Paul Grigoriu, marturisea:

“Am aflat cu stupoare, dupa ce a citit un prieten de-al meu ce scrie pe Ordinul acela, ca as putea fi ingropat cu salve de pusca si ca am dreptul la nu stiu ce, la onoruri, la nu stiu ce. La groapa nu trebuie onoruri. La groapa trebuie bocete”.

S-a născut la 6 martie 1945, la Bacău într-o familie de armeni. Anii de dinainte de Revolutie i-a petrecut la Serviciul francez al Radio Romania International. A fost una din vocile “Radio Vacanța”, iar dupa Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii “Matinalului”, la Radio Romania Actualitati, si mai apoi al “Sfertului Academic”. A primit, de la doi presedinti ai Romaniei Ordinul Meritul Cultural si mai apoi, Ordinul Serviciului Credincios.

A fost distins, în anul 1993 cu Premiul Uniunii Armenilor din România.

Este autorul mai multor volume de proză şi reportaj literar. Debutul său cu Anatomia unei străzi (Casa editorială Odeon, colecţia „Inedit“ – Bucureşti, 1992) le propune cititorilor o „galerie de chipuri“ de pe strada Armenească a Bacăului, acolo unde, la numărul 40, viitorul megarealizator radio şi-a petrecut, blând şi anonim, copilăria. Printre cărțile publicate s-a numărat și volumul  Radio.Grafii 1969-1989  apărut în anul 2000 la Editura Ararat.

 

One Response to PAUL GRIGORIU a încetat din viață

  1. Mihai Ceuca April 30, 2015 at 2:43 pm

    Vesnica pomenire !