Mihai Stepan Cazazian

PATRIARHUL DANIEL L-A PRIMIT ÎN VIZITĂ  DE  RĂMAS  BUN  PE AMBASADORUL HAMLET GASPARIAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit miercuri, 22 noiembrie 2017, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia, în vizită de rămas bun la încheierea misiunii diplomatice în România.
Domnul Hamlet Gasparian a fost însoțit de Preasfințitul Episcop Datev Hagopian al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

În cadrul discuției au fost dezbătute chestiuni privind o și mai mare adîncire și strîngere a relațiilor de prietenie tradiționale dintre cele două țări și popoare. S-a subliniat că pentru aceasta oferă condiții propice legăturile de veacuri româno-armene, precum și programele de cooperare interstatală în diverse domenii, ce se derulează în prezent.

Patriarhul României a apreciat experiența poporului armean privind păstrarea identității sale etnice în pofida dificultăţilor istorice. În timpul discuțiilor, au fost amintite evenimentele istorice dramatice pentru armeni de la începutul secolului 20. Domnul ambasador Hamlet Gasparian a dorit să mulţumească pentru ospitalitatea şi prietenia poporului român şi a Bisericii Ortodoxe Române manifestate faţă de comunitatea armeană din România. Apreciindu-se în mod deosebit grija și sprijinul permanent al Guvernului României și Bisericii Române, în special în ceea ce privește păstrarea și punerea în valoare a bogatului patrimoniul istoric și cultural al armenilor din România, s-a subliniat importanța studierii și promovării așa cum se cuvine a acestui patrimoniu comun, ca una dintre cele mai bune manifestări ale diversității culturale în spațiul european.

 Patriarhul Daniel și-a exprimat disponibilitatea de a impulsiona o seamă de proiecte în sfera spirituală, îndeosebi a susține organizarea de pelerinaje din România către locurile sfinte creștine din Armenia.