Mihai Stepan Cazazian

Partidul Popular European a adoptat o rezoluție care condamnă genocidul armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

sigla ppe.jpeg

Partidul Popular European (PPE) a adoptat o rezoluție privind Centenarul Genocidului Armean. În rezoluția PPE se reafirmă recunoașterea și condamnarea genocidului și a Marii Deposedări Naționale a poporului armean acum în ajunul comemorării a 100 de ani.

“Genocidul armean, care a fost comis de către guvernul Junilor Turci în ultimii ani ai Imperiului Otoman, este dovedit prin documentele și probele incontestabile aflate în arhivele oficiale ale Franței, Germaniei, Italiei, Austriei, Regatul Unit, Canadei, Statele Unite și alte altor țări din întreaga lume. Acesta a dus nu doar la moartea și deposedarea a mai mult de doua milioane de oameni, dar și la decimarea patrimoniului armean, a obiceiurilor de viață, și a contribuțiilor fundamentale ale poporului armean la cultura și civilizația lumii occidentale “, se spune în rezoluție.

Docuemntul PPE invită, de asemenea, Uniunea Europeană Comisia  sa, Consiliul și Parlamentul European ” să evalueze obligațiile și angajamentele Turcia și să dea atenție recunoașterii, restaurării și restituirii  patrimoniului nostru comun. “

Trei partide armenești – Partidul Republican din Armenia, Orinaț Yerkir (Statul de Drept) și Jaramgutiun (Patrimoniului) –  sunt membri observatori ai PPE.

Citește integral rezoluția  aici