Mihai Stepan Cazazian

Parlamentul sirian a votat Rezoluția privind Genocidul armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Parlamentul sirian a dezbătut și a votat o rezoluție care recunoaște și condamnă Genocidul armean.

Potrivit Gandzasar Weekly, ordinea de zi a inclus o rezoluție care să recunoască și să condamne genocidul împotriva armenilor și a altor grupuri etnice ale națiunii siriene de către guvernul turc în Imperiul Otoman în secolul XX. Rezoluția a fost introdusă de Comisia parlamentară de prietenie Siria-Armenia.

Secretarul Parlamentului sirian, Rami Saleh, a remarcat că, deși Parlamentul a omagiat anterior memoria victimelor Genocidului armean, această rezoluție a fost necesară pentru a fi adoptată.

Ambasadorul Siriei în Armenia, Mohammad Haj Ibrahim, a acordat o importanță recunoașterii Genocidului armean, menționând că succesorii celor care au comis genocidul comit astăzi aceeași crimă împotriva poporului sirian prin teroriști.

„Recunoașterea este importantă, deoarece doar Libanul, dintre țările arabe a recunoscut genocidul armean până acum”, a spus el.

Boutros Morjana, președintele Comitetului pentru afaceri arabe și externe al Parlamentului sirian, a subliniat că Genocidul armean este un fapt istoric, urmat de masacrele împotriva asirienilor și arameenilor de la granițele de nord ale Siriei.

„Este timpul să recunoaștem și să condamnăm aceste acțiuni inumane și să prevenim repetarea lor, mai ales că multe țări au recunoscut Genocidul armean”.