Mihai Stepan Cazazian

PARIS / Dineul de gală prilejuit de întâlnirea președintelui Republicii Armenia, Serj Sargsyan, cu liderii comunităților armene din Europa

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

http://www.president.am

Peste două sute de invitați din 25 de țări ale Europei au participat, în seara zilei de 7 martie 2017, în spațiile elegante ale Cercle de l’Union Interallié din Paris, la dineul de gală ce a prilejuit întâlnirea președintelui Republicii Armenia, Serj Sargsyan, cu liderii comunităților armene din Europa. În cadrul dineului au fost invitați, din partea organizatorilor (Ambasada Republicii Armenia în Franța), să ia cuvântul trei reprezentanți ai comunităților armene, unul dintre aceștia fiind deputatul Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România.

http://www.president.am

http://www.president.am

În cuvântul său, Varujan Vosganian și-a exprimat bucuria de a fi reprezentantul uneia dintre cele mai vechi comunități armenești din Europa, cu o tradiție deja milenară. Reprezentantul UAR a vorbit despre necesitatea continuării eforturilor pentru recunoașterea genocidului armean, dar a evocat și câteva priorități pentru viitor. „Trebuie să încetăm să privim Armenia doar ca pe o destinație a actelor de binefacere, a spus, în încheiere președintele UAR. Armenia are nevoie nu de compasiunea noastră, ci de colaborarea noastră. De aceea, împreună cu Congresul Armenia – Diaspora, ar trebui organizată o rețea a Camerelor de Comerț Armene din întreaga lume, cu acțiuni și scopuri precise”.

La dineu au participat, din partea Republicii Armenia, împreună cu președintele Serj Sargsyan, ministrul de externe Eduard Nalbantian, ministrul pentru Diaspora, Hranuș Hagopian, ministrul economiei, Suren Karayan precum și Taron Margaryan, primarul orașului Erevan. La masa oficială, alături de autoritățile armene, au luat loc Varujan Vosganian, din partea comunității armene din România și Patrick Devedjian, ministru în Guvernele Raffarin și Fillon, din partea comunității gazdă, cea armeană din Franța.

Din partea comunității armene din România au participat PS Episcop Datev Hagopian, Întîistătător al Arhiepiscopiei Armene, Anuș Kirmizian, deputatul Lucian Simion (Sarchizian) și Aram Grigorian.

Comunicat de presă din partea Uniunii Armenilor din România

 

Discursul președintelui Serj Sargsyan la această întîlnire îl vom prezenta, în traducere, ulterior.

 

One Response to PARIS / Dineul de gală prilejuit de întâlnirea președintelui Republicii Armenia, Serj Sargsyan, cu liderii comunităților armene din Europa

  1. Gurau Arsaluis March 9, 2017 at 8:39 am

    Suntem o comunitate mica, dar avem un mare presedinte, oricând pe locul I in tot ceea ce intreprinde. Il felicitam, ii multumim si suntem mandri de aceasta.