Mihai Stepan Cazazian

PARIS / Dezvelirea bustului lui Charles Aznavour

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sâmbătă, 22 mai, în ziua aniversării nașterii marelui autor-compozitor-interpret Charles Aznavour ( născut în 1924), un bust cu chipul său, oferit de Fundația Aznavour, a fost inaugurat în intersecția Odéon de către primarul Parisului Anne Hidalgo, în prezența familiei artistului, inclusiv Aïda Aznavour, Nicolas, fiul mai mic al lui Charles, soția sa Kristina și doamna ambasador a Republicii Armenia, Hasmik Tolmadjian, precum și adjuncții primarului și aleși locali.

Nicolas Aznavour

Inaugurarea a avut loc cu emoția amintirii omului celor 1.200 de cântece, lângă strada Monsieur Le Prince unde cântărețul locuia în copilărie cu sora sa Aïda. Pe 21 mai 2019, a fost inaugurată o placă la numărul 36 pe aceeași stradă.

Multe personalități din comunitatea armeană, venite din Alfortville, Issy-les-Moulineaux, Marsilia și Lyon, au participat la eveniment.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, precedat de Nicolas Aznavour, i-a adus un vibrant tribut artistului, precum și cântărețul Fabien Marsaud (cunoscut cu numele de scenă Grand Corps Malade) care a citit versurile piesei „Autobiografie”.

Grand Corps Malade

Sculptura a fost realizată în 1964 și este opera artistei Alice Mélikian care i-a dăruit-o lui Charles, în prima sa călătorie în Armenia în 1964.

preluare armenews.com