Andreea Barbu

Părintele prof. Levon Zekiyan a fost într-o scurtă vizită la București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Părintele prof. Levon Zekiyan alături de Andreea Barbu și Narine Bogdan Căuș, absolvente ale cursurilor de la Veneția

La sfârşitul lunii aprilie,  un grup de pelerini din Europa  a efectuat o vizită în ţară noastră. În fruntea credincioșilor s-a aflat Arhiepiscopul  prof. Levon Zekiyan administrator apostolic al Arhieparhiei din Constantinopol (Istanbul) pentru catolicii de rit armean. Arhiepiscopul Levon Zekiyan a participat la o cină organizată  de Uniunea Armenilor din România, în onoarea sa, la care au fost invitați  IPS Arhiepiscopul Ioan  Robu, mitropolit romano-catolic de București, IPS Episcop  Datev Hagopian, Întîistătător al Bisericii Armene din România, E.S Hamlet Gasparian Ambasador al Republicii Armenia în România, deputatul Varujan Vosganian, membri ai conducerii UAR. 

Duminică, 30 aprilie, Arhiepiscopul Zekiyan a vizitat Catedrala Armeană din București, a asistat la slujba oficiată de IPS Arhiepiscop Datev Hagopian iar apoi,  la sediul Uniunii Armenilor din România, Preasfinția Sa a avut o întâlnire cu  membri ai comunității din București. La acest eveniment, au participat  foşti studenţi care au absolvit cursurile intensive de limbă armeană pe care părintele profesor   le organizează de peste treizeci de ani la Veneţia, la Universitatea Ca’Foscari. Cu acest prilej  a fost evocat  poetul  și profesorul Tovmas Terzian. Ȋn alocuțiunea sa, Arhiepiscopul prof. Levon Zekiyan a reiterat “importanța pãstrãrii culturii, a limbii materne şi a credinței ȋn Dumnezeu singurele care ne-au fost pavãzã ȋn vremuri de restrişte.”

Vom publica în curând un interviul acordat revistei Ararat de Arhiepiscopul Levon Zekiyan.

 

Arhiepiscopii Levon Zekiyan și Ioan Robu

Andreea Barbu

2 Responses to Părintele prof. Levon Zekiyan a fost într-o scurtă vizită la București

  1. Maria Erzian May 1, 2017 at 6:54 pm

    Foarte bine punctat Andreea draga! 🙂

  2. Anna May 1, 2017 at 7:26 pm

    De ce comunitatea din Bucuresti sau cine este responsabil nu anunta din timp pe toti armenii din Romania de aceste evenimente? De ce se afla abia dupa ce aceste evenimente au avut loc? Aceasta vizita nu a fost anuntata din timp? Unde este transparenta in aceasta comunitate?