Mihai Stepan Cazazian

VATICAN / Papa Francisc va vizita Armenia în 2015

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

8101

Conform unui comunicat de presă publicat de  Radio Vatican, vineri, 19 septembrie, în cursul dimineții, Papa Francisc l-a primit în audiență pe președintele Republicii Armenia, Serzh Sargsyan, însoțit de o delegație prezidențială.
Într-un comunicat al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, privind vizita președintelui Armeniei, se informează că succesiv președintele Sargsyan s-a întâlnit cu cardinalul Secretar de Stat, Pietro Parolin, și cu secretarul pentru Raporturile cu Statele, mons. Dominique Mamberti.
În cadrul colocviilor cordiale a fost exprimată satisfacția privind dezvoltarea și întărirea raporturilor bilaterale, evidențiind în special rolul creștinismului în istoria și în viața societății armenești. “În ceea ce privește situația politică din regiune se speră în depășirea situațiilor complexe nerezolvate, prin dialogul dintre toate părțile interesate “, se specifică în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.
De asemenea, a fost abordată tema conflictelor din Orientul Mijlociu, exprimându-se încrederea în efortul comun al națiunilor și al comunităților religioase interesate, “pentru a se ajunge la o conviețuire pacifică între popoarele din întreaga regiune. O deosebită atenție a fost dedicată situației comunităților creștine și a altor minorități religioase din zonă, și crizei umanitare privind refugiații proveniți din regiunile lovite de conflict.

Totodată  președintele Sargsyan l-a invitat, oficial, pe Papă să viziteze Armenia în 2015. Invitația a fost acceptată, Papa Francisc afirmînd că își dorește profund să meargă în Armenia.

http://ro.radiovaticana.va

8110