Mihai Stepan Cazazian

Papa Francisc și Catolicosul Aram I: rănile poporului armean, rănile lui Cristos

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

arton100559-480x320(Radio Vatican – 5 iunie 2014) Împărtășirea speranțelor și a angajării pe calea spre unitate a fost principalul aspect subliniat de Papa Francisc în discursul către Sanctitatea sa Aram I, Catolicos-ul Bisericii Armene Apostolice din Cilicia, primit joi 5 iunie la Vatican. Din reflecția Sfântului Părinte nu a lipsit amintirea istoriei de suferință și de încercări trăite de poporul și de Biserica Armeană. La finalul întâlnirii a avut loc o rugăciune comună în Capela “Redemptoris Mater”.
Papa Francisc i-a mulțumit Catolicos-ului Aram I pentru relațiile fraterne și pentru progresul lor continuu, dar și pentru eforturile în favoarea unității dintre cei care cred în Cristos:

Papa Francisc: “Simt nevoia să spun că, în acest parcurs spre deplina comuniune, împărtășim aceleași speranțe și aceiași angajare responsabilă, conștienți că pășim astfel potrivit voinței Domnului nostru Isus Cristos”.

Sfântul Părinte a amintit despre marea suferință a poporului armean de la începutul secolului trecut, spunând că tocmai de aceea ei reprezintă simbolul unei speranțe indestructibile și a încrederii în milostivirea prevăzătoare a Tatălui:

Papa Francisc: “Istoria de emigrație, persecuție și martiriul unui număr atât de mare de credincioși a lăsat răni adânci în inimile multor armeni. Trebuie să le vedem și să le venerăm ca și cum ar fi rănile trupului lui Cristos.”
R.V./A.M.