Mihai Stepan Cazazian

Papa Francisc în Armenia / Programul vizitei ecumenice

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

13226648_10156830538380063_9120087127433525354_n

Vizita Papei Francisc în Republica Armenia va începe pe 24 iunie 2016. O ceremonie oficială de primire va avea loc pe Aeroportul Internațional Zvartnots, după care Papa se va deplasa la Sediul Catolicosal din Ecimiadzin, unde va fi oficiată o slujbă, în Marea Catedrală.

Seara, Papa Francisc se va întâlni cu Președintele Republicii Armenia, Serj Sargsyan, apoi cu autorități și  lideri locali și cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Armenia. Prima zi se va încheia cu o întâlnire, la Sediul Catolicosului din Ecimiadzin, cu Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor.

În dimineața zilei de 25 iunie, Papa Francisc va vizita  Complexul Memorial al Genocidului Armean, Țițernakaberd și Muzeul Genocidului.

Apoi Papa Francisc, împreună cu Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, va vizita orașul Gyumri, unde va oficia o slujba în Piața Vardananț.

Papa Francisc va vizita, de asemenea, Mănăstirea Congregatiei Surorilor Imaculatei Concepții din Gyumri; apoi o altă biserica din Dioceza de Shirak si Catedrala Catolică Armenească a Sfintilor Mucenici.

Seara, o slujba și o rugaciune ecumenică vor fi oficiate în aer liber, în Erevan – în Piața Republicii.

Pe 26 iunie, la Sfîntul Scaun din Ecimiadzin, Papa Francisc se va întâlni cu episcopii catolici armeni și, apoi, va participa la o slujba și o cină ecumenică, împreună cu Catolicosul Tuturor Armenilor, cu arhiepiscopii și episcopii armeni, cu arhiepiscopii catolici și cu delegația papală. Printre reprezentanții Bisericii Armene, invitați ai  Sanctității Sale Karekin II la întîlnirile ce vor avea loc cu Papa Francisc se va afla și PS Episcop Datev Hagopian Întîistătător al Bisericii Armene din România.

Papa Francisc se va întâlni, de asemenea, cu delegați și binefăcători ai Bisericii Armene.

Papa Francisc și Sanctitatea Sa Karekin al II-lea vor semna o declarație comună. Cei doi lideri vor face o rugăciune la Mănăstirea Khor Virap, după care Papa Francisc va pleca spre Roma.