Mihai Stepan Cazazian

Papa Francisc – Călătorii apostolice / Mons. Minassian: Armenia în așteptarea papei Francisc

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

papaPapa Francisc în Armenia, între 24 și 26 iunie

 14 aprilie 2016. În Armenia, în rândul credincioșilor, al comunităților catolice și al populației în general este intensă și plină de nerăbdare așteptarea Sfântului Părinte, în ciuda tensiunilor care s-au înregistrat în ultimele zile, odată cu reluarea conflictelor în regiunea Nagorno-Karabakh, disputată cu Azerbaidjanul, nelipsind însă unele licăriri de speranță în vederea rezolvării crizei.
Descriind atmosfera de entuziasm din rândul armenilor, mons. Raphael Minassian, ordinarius pentru armenii catolici din Europa orientală, a făcut câteva precizări cu privire la vizita în două etape pe care  papa Francisc o va efectua în regiunea Caucazului: în Armenia, între 24 și 26 iunie, și în Georgia și Azerbaidjan, între 30 septembrie și 2 octombrie.
Papa Francisc însoți de patriarhul Karekin al II-lea
În Armenia, Sfântul Părinte va fi însoțit de Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, catolicos şi patriarh suprem al tuturor armenilor. Cu prilejul vizitei Papei, în Armenia vor fi prezenți toți episcopii și preoții, împreună cu patriarhul armean. Se vor aduna prelați armeni din toate colțurile lumii pentru a-l întâmpina pe pontif, alături de cei peste 160 de mii de credincioși. Punctul culminant al călătoriei va fi reprezentat de Sfânta Liturghie prezidată de Sfântul Părinte, care va fi celebrată de Gyumri, al doilea oraș ca mărime și importanță din Armenia, oraș în jurul căruia este concentrată cea mai mare parte din populația catolică a țării.
Călătoria pontifului o binecuvântare pentru Armenia
“Vizita papei Francisc este o binecuvântare și o încurajare pentru comunitatea noastră catolică în vederea continuării misiunii sale, reprezentând totodată o posibilitate pentru armeni de a-și exprima gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut Sfântul Părinte pentru acest popor”, a mai spus mons. Raphael Minassian, ordinarius pentru armenii catolici din Europa orientală.