Mihai Stepan Cazazian

Până la 1 ianuarie, cadavrele a 3.330 de soldați armeni, uciși în războiul din Arțakh, au fost supuse unui examen medico-legal

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

De la începutul războiului din Arțakh, pe 27 septembrie 2020 și până la 1 ianuarie 2021, corpurile a 3.330 de soldați și voluntari armeni uciși au fost supuse unei examen medico-legal. Au fost prelevate 1.441 de probe din corp pentru identificarea soldaților. Informațiile au fost furnizate de Alina Nikoghosyan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Armenia.
„Începând cu 1 ianuarie sunt în curs de examinare 871 de probe de cadavre și rămășițe. Până în prezent, 436 de corpuri au fost identificate în urma testării genetice medico-legale, numai în ultimele 10 zile fiind identificate 66 de corpuri “. Alina Nikoghosyan a adăugat că ” analizorul genetic ( de secvențiere) Applied Biosystem 3500, un sistem de analiză genetică conform standardelor internaționale, a fost achiziționat de Ministerul Sănătate în decembrie 2018. Acesta este singurul din Armenia, înainte, cercetările fiind efectuate în afara Armeniei. Ministerul Sănătății a achiziționat recent o linie de testare genetică criminalistică, care va fi instalată în viitorul apropiat, pentru a accelera procesul de identificare a corpurilor ”.