Redactor

„Pact de înfrăţire“ între Piteşti şi oraşul Gyumri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

http://www.youtube.com

Înfrăţire mai puţin obişnuită la Piteşti! Reprezentanţii celui de-al doilea oraş ca mărime din Armenia, Gyumri, au semnat un „pact de amiciţie“ cu autorităţile piteştene. În prezenţa ambasadorului Armeniei la Bucureşti, a episcopului armenilor, a viceprimarului din Gyumri şi a altor patru edili de localităţi, primarul Tudor Pendiuc şi-a pus semnătura pe un protocol de colaborare, act ce vizează în primul rând un schimb de experienţă între cele două localităţi. Se încearcă astfel un schimb de idei şi impresii cu impact pozitiv în domeniul cultural, educaţional, economic şi cel de afaceri.

Colaborare binecuvântată de episcopul armenilor

Semnarea „pactului de amiciţie” a constituit un moment destul de important pentru autorităţile de la Gyumri, atâta vreme cât aceştia au venit la Piteşti însoţiţi de Hamlet Gasparian, ambasadorul Armeniei la Bucureşti, de episcopul armenilor, viceprimarul din Gyumri – Gurgen Malkhasian şi alţi patru edili de oraşe din Armenia. De altfel, în aceste zile, şase oraşe din România au semnat contracte de colaborare cu alte şase localităţi din Armenia. „Eu v-am cunoscut acasă la dumneavoastră în octombrie 2011 şi m-am bucurat să văd că sunteţi un popor extrem de ospitalier, de cald. Ştiu că aceste vizite înseamnă în primul rând efort. Lăsând la o parte efortul financiar, e un efort fizic şi intelectual, să pleci de acasă şi să laşi problemele de acolo să le rezolve alţii. Pentru mine nu a fost un efort pentru că am cunoscut oameni noi şi am văzut modalităţi de rezolvare a unor probleme cu care ne confruntăm şi noi aici”, le-a transmis primarul Pendiuc oaspeţilor armeni.

Invitaţie la Simfonia Lalelelor

În vreme ce autorităţile armene şi-au manifestat mulţumirea pentru această colaborare, edilul piteştean le-a lansat invitaţia de a participa la sărbătoarea tradiţională „Simfonia Lalelelor”. Tudor Pendiuc le-a propus să participe la evenimentul de anul viitor, plusând că n-ar strica să vină şi oameni de afaceri din Armenia care să îşi comercializeze produsele la standurile amenajate în Piaţa Vasile Milea.

Mădălina Drăguşin

http://ziarobiectiv.ro